Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

December 27., 19 óra, Nagyszínpad

HOBO: Rejtő Dekameron - Lemezbemutató

43. Hobokarácsony a Nemzeti Színházban

A koronavírusnak „köszönhető” az egész. Még máricusban, miután ezredszer megnéztem Pier Paolo Pasolini „Dekameron”-ját, beugrott az ötlet, hogy Rejtő Jenő tíz zseniálisan megírt regényfiguráját elhozom a mai Budapestre, ahol a „Vesztegzár a Grand Hotelben” címnek megfelelően bezárják őket a margitiszigeti hasonló nevű szállodába, ahol ők, mindannyain elővezetik saját legendás személyiségüket.

 

Rajzok: Garisa H. Zsolt, Színek: Varga "Zerge" Zoltán

 

Mivel már 12-13 évesen nagy Rejtő rajongó voltam és később gyűjtöttem a Fülesben hetente megjelenő, Korcsmáros Pál által mesterien kitalált és megrajzolt képregények folytatásait, miután felvettük a lemezt, megkerestem a néhai mester Gábor nevű unokáját, hogy az album dalaihoz a Korcsmáros tradíciónak megfelelően készítsenek képregényszerű illusztrációkat.

Az ötlet meghallgatásra talált, az együttműködés megtörtént. Így heteken belül, 64 oldalas hangoskönyv formájában megjelenik az album is, mellyel az volt a szándékom, hogy ezekben a nehéz és komor időkben megpróbáljam megnevettetni azokat az embereket, akiket érdekelnek a munkáim.

 

Tisztelettel vár mindenkit

Hobo

 

 

(2020. november 06.)