Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

„Az élet menni fog tovább” - a Magyar Hírlap kérdezte Vidnyánszky Attilát a koronavírus okozta helyzetről

A nézők érdekében szükséges lépés volt az előadások lemondása  – hangsúlyozta a lapnak adott interjúban Vidnyánszky Attila.

 

– Hallottuk, mi történik külföldön, figyeltük a híreket, de készülni nem lehetett rá. Nekünk – ahogy a színházak többségének – a je­gyeink el vannak adva áprilisra is, talán az könnyebbség, hogy csak szabadbérleteseink vannak – akiknél több bérlettípus van, ott ez katasztrófa, nem tudom, ők hogyan tudják majd pótolni az előadásaikat.

A Nemzetiben minden tolódik, a nemzetiségi színházi fesztivált, a Jelen/Lét-et első körben, ha megoldódik minden, április végén megtartjuk, ha nem akkor ősszel.

Azt biztosan tudom mondani, mert most ütöttük rá a pecsétet, hogy a 7. MITEM-et szeptember végén–október elején meg tudjuk tartani, egyeztettünk Robert Wilsonékkal, akkor tudnak jönni.

Leállt a Lázár Ervin Program is, abban más színházakkal együtt nekünk is vannak kötelezettségeink, valamikor ott is fel kell majd venni a fonalat. De ezt a döntést most meg kellett hozni.

A Nemzeti Színház főigazgatója arról is beszélt, mi történik ilyen esetben a színfalak mögött, és milyen gazdasági következményei lehetnek a veszélyhelyzetnek.

A teljes interjút itt olvashatja el.

(2020. március 13.)