Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Szent Erzsébet rózsája díjátadó jótékonysági gálaest

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat kezdeményezésére „Szent Erzsébet rózsája” elnevezéssel 1999. decemberében díjat alapított az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek elismerésére, és a díjazott személyes példájának felmutatására.

 

A díj átadására idén 20. alkalommal került sor a Nemzeti Színházban november 19-én, 18 órakor. Az ünnepi esemény kedvezményezettje ezúttal a bakonyszücsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona. Célkitűzésük a testi-lelki megerősítésen, remény-nyújtáson túl a betegek kreativitásának ösztönzése, és a szociális beilleszkedés minden oldalú támogatása bátorító közegben.

 

Az est folyamán került sor a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében meghirdetett, Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására összesen öt kategóriában 10 és 25 éves írók között. A nyertes pályaművek a Ács Eszter, Nagy Mari, Tóth Auguszta, Mátyássy Bence és Szép Domán, Nemzeti Színház színművészeinek előadásában kerültek bemutatásra.

 

 

 

 

(2019. november 19.)