Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

2019. november 14.

VITÉZ LÉLEK #anemzetimindenkie

Ingyenes előadás azok számára, akik nem juthatnak el színházba...

Új programot indítottunk az elmúlt évadban, #anemzetimindenkie címmel. Belépődíj nélküli előadásokat hirdettünk azon felnőttek számára, kiknek szociális körülményei akadályozzák, hogy színházlátogatók legyenek. A program 2019. november  14-én, csütörtökön már a negyedik állomásához érkezik.

 

Rövid visszatekintés

 

Az első #anemzetimindenkie előadást 2019. február 18-án tartottuk. Tamási Áron művét láthatták a meghívottak. Az előadás rendezője, Vidnyánszky Attila főigazgató a produkció előtt köszöntötte is a nézőket. Köztük a Dél-Pesti Centrumkórház 155 dolgozóját: ápolókat, a kórház udvari munkásait, valamint a biztonsági szolgálat munkatársait. A Somogyi László Szociális Gondozói Szolgálattól 39 szociális munkást láttunk vendégül. Közülük akadt, aki életében először járt színházban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével pedig 400 hátrányos helyzetű, idős, beteg, otthontalan és mozgáskorlátozott ember érkezett az előadásra. Az ő mindennapjaik is színházi élmény nélkül telnek,  többen közülük Budapesten is most jártak először.

 

A Nemzeti Színház ma a nemzet színházaként határozza meg önmagát. Azt szeretnénk, ha a színházba járás nem csupán egyesek kiváltsága lenne, hanem mindenki számára lehetőség. Ezért a mai Vitéz lélek különleges alkalom számunkra, ünnep, köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat! - mondta Vidnyánszky Attila.

 

 

Jelenet az előadásból - Barta Ágnes, a háttérben Trill Zsolt

 

A következő ingyenes előadást március 19-én tartottuk. A visszajelzések szerint nagy boldogságot szereztünk vendégeinknek. A teljesség igénye nélkül sorolva a résztvevők; a nyíregyházi Huszártelep lakói Obbágy László esperes úr kíséretében, a Moravcsik Alapítvány, a Kalocsai Iskolanővérek Idősek Otthona lakói, az Üdvhadsereg Új Kezdet Háza, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói és több, a munkába már visszavezetett egykori hajléktalan támogatásával foglalkozó intézet lakói. Köszönjük a szervezésben segítők munkáját és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei együttműködését!

A program folytatásaként május 10-én a Budapesti Módszertani Szociális Központ újabb intézményeiből és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének szervezésében érkeztek a vendégek.

A nézők és a szervezők kivétel nélkül pozitív visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy jó úton járunk, így ez az egyedülálló program folytatódik.

 

 

Frissítve: 2019. október 15.

(2019. október 09.)