Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A Szabadtéri Színházak Szövetségének Gedeon József Amfiteátrum díjában részesült Vidnyánszky Attila

A díjat a szabadtéri színházak évadát nyitó sajtótájékoztatón adták át. A szövetség 2007-ben alapította az Amfiteátrum díjat azzal a céllal, hogy elismerje azok munkáját, akik kiemelkedő teljesítményükkel sokat tettek a magyar szabadtéri színházi kultúráért. Az elismerést 2017-től, emlékezve a szövetség alapító elnökére, Gedeon József Amfiteátrum díjnak hívják.

Vidnyánszky Attila átveszi a díjat Pócsza Zoltántól - MTI fotó, Soós Lajos

Pócza Zoltán a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke jelentette be, hogy az elismerést Vidnyánszky Attilának ítélték oda, aki már 2004-től részt vett a szövetség tagszínházainak munkájában. Legtöbbször a Gyulai Várszínházban rendezett, de a Beregszászon, Gyulán, Debrecenben, vagy a Nemzeti Színházban létrehozott előadásaival eljutott a Kőszegi Várszínház, az Esztergomi Várszínház, a Szentendrei Teátrum, az Agria Nyári Játékok és a Szarvasi Vízi Színház színpadaira is. 

Vidnyánszky Attila a díjat átvéve elmondta: az idén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Csárdákirálynőt állítja színpadra, játsszanak Debrecenben, Szarvason, Gyulán, Kisvárdán, és Esztergomba készülnek a Csíksomlyói passióval.

-MTI

(2019. május 28.)