Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Bodrogi Gyulát köszöntöttük

Születésnapja alkalmából köszöntöttük Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészünket, a nagyszerű színészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, akit a Nemzet Színészei is maguk közé választottak. Gálát szerveztünk. A készülődés heteiben - talán érthető -  egyre nagyobb volt az izgalom a Nemzetiben, sikerül-e abból a szeretetből visszaadnunk valamit, amit nap, mint nap kapunk tőle színpadon, büfében, próbatereemben. Hiszen Bodrogi olyan művész, akit sikerei, címei szemernyit sem változtattak, kedves, közvetlen ember, aki mindig kész egy jó beszélgetésre.

A gálát rögzítette a televízió. A műsort május 1-jén 21 órakor tűzi műsorára az M5 csatorna.

 

Az ünnepségen - melyet két fiatal színészünk, Katona Kinga és Bordás Roland vezetett - fellépett a Nemzeti Színház Színészzenekara, a fantasztikus Szűcs Nellivel és egy őrült jamaicai trombitással (Hercegh Péter), a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Dolly és zenésztársai, a Nemzeti Színház társulata és munkatársai. Sipeki Zoltán gitár kíséretével Bodrogi Gyula két unokája, Enikő és Bence, valamit Voith Ági lépett színpadra. A József Attila Színház művészei Nemcsák Károly, Ujréti László, Fehér Anna, Jakus Szilvia, Krassy Renáta, Kocsis Judit, Kovalik Ágnes, Blazsovszky Ákos, Chajnóczki Balázs, Fila Balázs, Zöld Csaba egy teljes zenés blokkot szerkesztettek, Fekete Mária kísérte őket zongorán. Stohl András a színész- és vadásztárs a Baranya Vadászkürt Együttessel érkezett. Udvaros Dorottya és - rendező édesapja - Udvaros Béla ajándékos csomagjából "vadásztrófea" került elő, a hozzá tartozó történettel fűszerezve. 

Bodrogi Gyula is énekelt, Hofi Géza: Egy kiöregedett vadászkutya című dalát adta elő  

Köszöntőt mondott Felföldi Anikó színművész, Tarlós István főpolgármester, a Nemzet Színszei közül Almási Éva, Cserhalmi György, Haumann Péter, Király Levente, Szacsvay László. Törőcsik Mari üzenetét Vidnyánszky Attila a Nemzeti vezérigazgatója hozta. Köszöntőjében elmondta: Bodrogi Gyula igazi nagy színész, aki 85 éves korában is tele van állandó izzással, a színház iránti kíváncsisággal és rajongással. Természetesen volt torta, és a gála végére megérkezett Süsü, az ország legkedvesebb sárkánya is. (Most teljesen össsze vagyok zavarodva - ha Bodrogi ott állt Süsü mellett, ki játszotta Süsüt?) Akárhogy is, szép este volt, de a valódi ajándék - Bodrogi Gyula - a miénk. A közönségé és a munkatársaké. Isten éltesse sokáig! A gálát rögzítette a televízió. A műsort május 1-jén 21 órakor tűzi műsorára az M5 csatorna.

 

-eosz

(2019. április 16.)