Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Tavaszváró Kölyöknap március 18-án

Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat Tavaszváró Kölyöknapunkra március 18-án. A programokat a közönségforgalmi részen tartjuk, így most nem kérünk Önöktől regisztrációt. 


10:00 – 13:00 óráig kézművesprogramok:

- hagyományos tojásírás a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusaival, Bodnár Katalin vezetésével
- agyagozás Sztankay Bea keramikusművésszel
- mézeskalács díszítés Tószegi Judit mézesműves mesterrel
- a Nemzeti Színház épületének makettjét készítheted el Hudi Irén segítségével

 

Előadások a nézőtéri büfészinten:

11 órától - Árgyélus Színház: Angyalbárányok

Előadja: Écsi Gyöngyi, népi hangszereken közreműködik: Kováts Marcell

Népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken nem emberi halandók járnak. Az előadásban ötvöződig a bábjátékos-népdalénekes-mesemondó szerep és lehetőség nyílik a nézők, gyerekek és felnőttek közreműködésére is.

Écsi Gyöngyi 2000-ben a legjobb bábszínészni díját kapta, 2003-ban az elsőként kiosztott Michel Indali-díjjal, 2007-ben Pozsonyban a Mikola-díjjal, 2004-ben és 2014-ben a Kaposvári gyermekszínházi Biennálé különdíjával és Kovács Ildikó- djjal jutalmazták, 2016-ban pedig elnyerte az „Égig érő fa” díjat.  Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon túl a dudáig.
 

 

12 órátó -  Örömzene, ének a Csillag kórussal

A Csillagkórus volt az első magyar gospel-bluegrass gyerekkórus. Ma már középiskolások és saját zenekarral lépnek fel.

Végy egy iskolai kórust, hangszeres és énekes gyerekekkel és tanárokkal, egy lelkes kórusvezetőt (Balogh Eszter), hívj meg hozzájuk két kiváló zenészt (Apáti Ádám és Pintér Zsolt), akik rajonganak az amerikai népzenékért, az Appalache-hegység muzsikáiért, a bluegrassért, a gospelért, a bluesért, és nem utolsósorban a gyerekekért. Adj nekik teret, időt és lehetőséget, szakmai segítő mentort (Gryllus Dániel) és támogatást (Cseh Tamás Program). S ők létrehoznak Valamit, valami újat, frisset, mást. Ez ma a Csillag kórus, amely az utóbbi két esztendőben megalkotta első nagylemezét. 

(2018. március 05.)