Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Első alkalommal adták át a Törőcsik ösztöndíjat

Józsa Bettina és Vizi Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói kapták

Az Uránia Filmszínházban ma első alkalommal adták át a Törőcsik Mariról elnevezett ösztöndíjat két fiatal színművészetis hallgatónak. Józsa Bettinának és Vizi Dávidnak. Az eseményen jelen volt Törőcsik Mari, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is. 

Balog Zoltán, még tavaly, a Nemzet Színház Törőcsik Mari 80. születésnapján rendezett gálaestjén jelentette be az ösztöndíj megalapítását. Azt mondta, hogy az ösztöndíj nehéz sorsú színinövendékek támogatására szolgál, az erre érdemeseket Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor választja ki.

Törőcsik Mari az ösztöndíj célját így fogalmazta meg: "újra jöhessenek a Soós Imrék a vidéki Magyarországról és színészek lehessenek".

Magyarországon közmegegyezés van a tehetségek támogatásában - fogalmazott a mostani átadón Balog Zoltán. Az elismerést két fiatal tehetség, Józsa Bettina és Vizi Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói vehették át. A most átadott Törőcsik Mari-ösztöndíj a 2015/16-os tanévre havi 100 ezer forintos támogatást jelent, így 10 hónapra 1-1 millió forintot nyert el a színművészeti egyetem két hallgatója. A program szeptemberben folytatódik.

(2016. május 31.)