Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Év vége és január a Nemzetiben

Hírlevél

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk karácsonyi akciónkat vízkeresztig. A március 12-i és március 13-i Csongor és Tünde előadásra már elfogytak a jegyek, de továbbra is 40 %-os kedvezménnyel jöhetnek a március 17-i előadásra. Az év végi ünnepekre ajánljuk Önöknek a december 29-i Szindbád,  és a december 29-i Hazát és szerelemet keresek előadásainkat. Januárban két új bemutató várja Önöket, a Betyárjáték Ferenczi Györggyel és a Rackajammal, melyet Szomjas György rendez, és A gát című produkció, melynek főszereplője Szarvas József. 

Csongor és Tünde

A március 17-i, a március 18-i, és a március 23-i Csongor és Tünde előadásainkra (Rendező: Vidnyánszky Attila) 40 %-os Early Bird kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket vízkeresztig online, és a jegypénztárainkban egyaránt! Csatlakozzanak a Csongor és Tünde facebook oldalunkhoz

 

 

Szindbád

Kicsoda a Szindbád? Életművész? Időutazó? Netalán űrhajós? Vagy – hivatását tekintve – „szerelmész”, aki magas fokon képzett gasztronómus is? De ugyanúgy lehetne színész vagy író, hisz önmagát írja és játssza! Szindbád egy olyan újság főszerkesztője, melyben a régi dolgok számíthatnak a legnagyobb szenzációra. Múltfaggató jós? Lehetne tehát mindenki, akit elfeledett álmainkban keresünk. Az 1971-es film-remek, Huszárik Zoltán és Sára Sándor alkotása méltán emlékezetes a magyar közönség számára. A filmbéli „pannon-tengeri hajós”, Latinovits Zoltán korunk mítoszává is avatta az örök utazó, nyugtot sehol nem lelő Krúdy-Szindbád alakját. (Rendező: Vidnyánszky Attila) A következő előadás december 29-én!

 

 

Hazát és szerelmet keresek 

"Az embert, ha elég vakmerő, és furfang is van benne valamennyi, ha rendelkezik ezekkel a nagyszerű képességekkel, és be is állítja életének örökös szolgálatába, érheti szerencse. Olyan is, ami életre szóló. Ha azonban az ember valamilyen módon költővé lesz, bölcsen teszi, ha Fortunát békén hagyja!" (Rendező: Farkas Dénes) Következő előadás december 29-én!

 

 

Betyárjáték

2016. január 9-től látható a Nemzeti Színház nagyszínpadán a Betyárjáték című új produkció. Ferenczi György szerint olyan lesz ez az előadás, „mint egy élő, videóklipszerű zenés film. Szomjas György – aki egykor a Kopaszkutyát rendezte, tehát igencsak benne van a rock and roll – összeállított egy kvázi dramaturgiát.” A dalokat különböző színházi jelenetek, filmbejátszások kötik össze, hagyományos dialógusok azonban nem lesznek.

 

 

A gát

A kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Nemzeti Színház közös produkciójaként érkezik a Nemzetibe január 17-én A gát című darab, Szarvas Józseffel. A helyszín egy világvégi ír kocsma. Itt találkozgat esténként három magányos férfi: Brendan, a fiatal kocsmatulaj, Jack, a „morgómedve” autószerelő és a magánakvaló, jámbor Jim, aki Jacknek segít a garázsban. Hírlik, hogy a régi ismerős, Finbar érkezik egy fiatal nővel, akinek állítólag eladta közelben lévő házát. (Rendező: Bérczes László)

 

 

Áldott karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánva,
árjuk Önöket jövőre is a Nemzetibe!

 

 

 

(2015. december 22.)