Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló



A Nemzeti Magazin ingyenes kiadvány. Megtalálható a Nemzeti Színházban, a jegyirodánkban továbbá országszerte a nagyobb Alexandra könyvesboltokban is.




Farkas Dénes: Magabiztos művész – folyamatos bizonytalanságokkal
„…nem szeretem, ha arra kérnek a rendezők, hogy próbáljak valakit leutánozni. Azt szeretem, ha engem használnak, ha hagynak a saját benyomásaimból, emlékeimből építkezni.” 


Toni Servillo: Nem hagyom magukra a színészeket
„A közhiedelemmel ellentétben mi nem a sikert hajhásszuk, hanem szeretnénk, ha a színház mindenki számára élvezhető, érthető, elérhető szórakozást jelentene. A siker csak a végkifejlete mindennek.” 



Vidnyánszky Attila: Nyitott színház
„Végtelenségig befogadónak kell lenni. A hagyományt pedig mindig újra és újra kell értelmezi, és eközben úgy fogalmazzuk újra önmagunkat, hogy beengedjük a világ izgalmas színházi alkotóit, műveit, produkcióit. Banális dolgok ezek, de azt tapasztalom, hogy mégsem evidenciák.”


Horkay Hörcher Ferenc, Gerő András

Egymásra is reagálva
Gerő András: A sokszínűség jut szembe elsőként. Orosz, lengyel, több magyar rendező munkáját láttam – következésképpen nem egyféle felfogással szembesültem, hanem sokfélével. Semmilyen egységes politikai üzenetet sem láttam.
Horkay Hörcher Ferenc: …az a mód, ahogyan Vidnyánszky a Nemzetit vezeti,bizonyos értelemben tartalmaz ironikus vonást is azzal a világgal szemben, amelynek ő egyébként fontos alakítója. Vagyis az ő színháza képes a nemzeti önkritika hangján is szólni.

Premierek 2015/2016
Éden földön * A szarvaskirály * Az öreg és a tenger * Szeszélyes nyár * Szindbád * 6 * Csongor és Tünde * Galilei élete * Cyrano de Bergerac * Tóth Ilona


Fotók: Eöri Szabó Zsolt

(2015. május 27.)