Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

MITEM, Cinéma Apolló - Játék a színház és a mozi határán

Már csak néhány nap és április 14-én megkezdődik a második MITEM! A Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozó önálló weboldalt kapott, tehát a híreket ne itt, hanem a mitem.hu címen keressék. A honlapot mobiltelefonra és táblagépekre is optimalizáltuk, hogy bárhol, bármivel böngészhessék a programot, az előadások adatait. Itt van mindjárt az első nap egyik különlegessége (erre még kapható jegy) Matthias Langhoff, Apolló mozi című előadása. 
 
A látványos, üde humorral fűszerezett darab művészeti ágak izgalmas ötvözete: egy előadáson belül jelenik meg a költészet, a dráma, a film és a színjáték: irodalom a filmben, film a filmben és film a színházban. Az előadás végére kiderül, hogyan fér meg egy színpadon „Odüsszeusz hazatérése” és a „Még egy sört” című film, a popcorn, mint a mozi elengedhetetlen kelléke, és megtudjuk, vajon megtalálja-e egy lecsúszott forgatókönyvíró rég elvesztett lelkiismeretét…
 
 
Külön érdekesség, számunkra izgalom, hogy az előadás szinkronizálását a mi művészeink vállalták "élőben”: Udvaros Dorottya, Olt Tamás és Bakos-Kiss Gábor. 
 
A találkozó számos szakmai programot, mini konferenciát is kínál. Az első emeleti előcsarnokban Fesztivál Klub nyílik (szabad Wi-Fi eléréssel), ide várunk mindenkit az előadások után az alkotókkal való találkozásra, vagy egy kis szusszanásra két előadás között.
 
Válogasson kedvére a MITEM programjából a MITEM  honlapján!
 
 
Megnyitó: április 14-én 16 órakor
 
MITEM előhang: április 11-én, 11 órakor:
Vendégünk Eugenio Barba (Odin Teatret)
a Hamu és gyémánt országa c. könyvének
magyarországi bemutatója alkalmából.
 

(2015. április 08.)