Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Udvaros Dorottya - Páger-díjas

Udvaros Dorottya kapta idén a Páger Antal-színészdíjat! Az elismerést minden évben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A művésznő legközelebb február 6-án pénteken, Dorottya napon, a Bajor Gizi Szalonban várja Önöket a Nyáron, este fél tizenegykor című előadásával!

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Makó, Páger Antal szülővárosa 1999 óta minden évben ünnepi programokkal tiszteleg az 1986-ban elhunyt színész emléke előtt. A makói képviselő-testület 2001-ben határozott a díj alapításáról: "Téni bácsi" legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását az önkormányzat a Páger-család hozzájárulásával készítteti el évről évre. A gyűrűt maga Páger Antal is elismerésként kapta, nyolcvanéves korában a Vígszínháztól.

A színészdíjat 2002-ben elsőként Halász Judit vehette át, majd Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet, Rudolf Péter és Cserhalmi György részesült az elismerésben, tavaly Gáspár Sándor kapta a díjat.

Udvaros Dorottya és Petz Bálint - Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Nyáron, este fél tizenegykor. Az előadást legközelebb február 6-án pénteken, Dorottya napján láthatják Bajor Gizi Szalonunkban.

 

(2015. február 04.)