Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Visszhang a MITEM-ről


Ludmila Patlanjoglu román kritikus, egyetemi tanár, az IACT tagjaként végignézte a budapesti fesztivál minden előadását. Beszámolójában többek között ezt írja:

„A fesztivál széleskörű tetszést aratott a szakemberek és a közönség körében, mert a programja gazdag és változatos volt. Dr. Király Nina ihletett válogatása, a klasszikusok modern köntösben voltak a sztárelőadások. Shakespeare, Molière, Gogol, Dosztojevszkij, Lermontov, Daniil Harms, Claudel, Caragiale, Lewis Caroll bizonyították aktualitásukat a kihívásokkal teli és izgalmas színpadi adaptációkban.

A budapesti Nemzeti úgy mutatkozott be mint egy színházi fellegvár, három produkcióval: Ahogy tetszik Silviu Purcărete rendezésében, valamint a Mesés férfiak szárnyakkal és a Johanna a máglyán, Vidnyánszky Attila rendezésében, elsöprő drámai erővel és plasztikus szuggesztivitással.

A kísérőrendezvények – beszélgetések, műhelyek, vetítések jótékonyan egészítették ki a fesztivált. Elbűvölő volt a két nagy színházi pátriárka, a híres Anatolij Vasziljev és Törőcsik Mari találkozása.


A fesztivál berobbant a színházi életbe, a megbecsült spirituális mester, Madách Imre égisze alatt, olyan érvekkel, amelyek arra kényszerítenek, hogy bízzunk művészi jövőjében.”




(2014. október 22.)