Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A Szigligeti a Nemzetiben - Vasárnap


A Nemzet Színésze cím átadása



Bízunk abban, hogy ezek a napok - ahogy számunkra - nézőink számára is ünnepek. Ünnepek, hiszen számunkra egyformán fontos a kiváló hazai és határon túli színházi műhelyek, színművészek vendégül látása és az, hogy a Nemzeti minél több helyre jusson el itthon és a szomszédos országokban.


Bitskey Tibor (Firsz, Cseresznyéskert)

A Cseresznyéskert rendezője, Szinetár Miklós mondja: "a darabban mindenkinek valamilyen formában válnia kell a múltjától, attól, amit nagyon szeret, amihez ragaszkodik, de amivel le kell számolnia. Ez ma itt, a mi hétköznapjaink drámája is. Elszakadni a megszokottól, belekezdeni valami újba, ami bizonytalan és talán fenyegető, de mégiscsak a jövőt jelenti. Egyáltalán a jövőt keresni kicsiben és nagyban, ez ma Magyarországon minden ember nagyon is hétköznapi problémája. "


A Cseresznyéskert előadása előtt Kiss József rendező, a Szigligeti Színház művészeti vezetője hívta beszélgetésre Balázs Péter igazgatót, a Kaktusz virága rendezőjét és Szinetár Miklós rendezőt, a Cseresznyéskert színpadra állítóját.


***


Ady est a Kaszás Attila Teremben: Lovatlan Szent György
15 órakor

Számomra Ady Endre a legnagyobb magyar költők egyike - mondja az est főszereplője és rendezője, Molnár László. Egy szürrealista zseni, aki aktualitását örökké fenntartja. A hasonló verses irodalmi estek általában egy hangszer kíséretével történnek, én ezt a formációt eldobtam, helyette két remek néptáncos teszi kerekebbé az estet. Aki a verset szereti, azt szeretettel várjuk.

***

Az Ady esttel párhuzamosan a nagyszínpadon A kaktusz virága ment teltház előtt, nagy sikerrel. 

A "Jamaikai trombitást" már néhány néző együtt énekelte a művészekkel.


A kaktusz virága szereplői és rendezője a Nemzeti Színpadán


Végül egy előzetes a nagyszínpadi produkcióból: Pierre Barillet – Jean Pierre Grédy: A kaktusz virága



(2014. október 26.)