Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nemzeti Magazin, szeptember-október

Színészszárnyaktól a ripacsok tőzsdéjéig

Megjelent Nemzeti magazin új száma. Interjúk, érdekességek a Nemzeti három új bemutatójáról. Főszereplőink: Béres Ilona, Olt Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Szarvas József, Hobo, Tompos Kátya színművészek… A magazin szeptember-októberi száma a Heti Válasz mellékleteként jelenik meg. Ingyenes kiadványunk a Nemzeti Színházban, a jegyirodában továbbá a nagyobb Alexandra könyvesboltokban is megtalálható.


Béres Ilona: Még vannak szárnyaim

„Már nincs szükségem tenyérre, amely hordoz, vagy anyahajóra, amely biztonságot ad. Még vannak szárnyaim, és ha úgy hozza úri kedvem, szakadásig dolgozhatok. Ha majd elfáradok, pihenek, és nézek másokat. Most szabad vagyok…”


Földes László Hobo: Vissza a gyökerekhez

A 60-as évek közepén-végén született kedvenc Rolling Stones, Doors számaimat és más bluesokat akartam játszani. Nem gondolkoztam azon, hogy ez majd magyarul bárkit is érdekelni fog. 36 éve szerelemből kezdtem játszani. Ez az egy, ami nem változott azóta sem.


Tompos Kátya: „Én meg csak állok, és nézem, hogy mások…”

„…tudatosabb vagyok, mint a pályám elején, ám változatlanul szeretek sok mindent a sorsra bízni. Viszont, ha már megtalál egy munka, akkor azzal szeretek foglalkozni, utána menni, körbejárni. Nem szeretnék rágörcsölni a dolgokra, mert az a jó, ha mindennek tudok örülni. Nagyon kíváncsi természet vagyok, érdekelnek a sikerek és a bukások is.”

 


Színészvásár

„Évtizedekig a szálloda teraszán és termeiben zajlott a nevezetes színészvásár. Virágvasárnap minden társulat szétszéledt, mindenki indult Pestre „a ripacsok tőzsdéjére”, hogy a következő szezonra új társulatot találjon magának. A lapos erszényű kisvárosi direktorok is ekkor remélték felfedezni a jövőbeni bonvivánokat és ügyeletes primadonnákat.” Saly Noémi írása


Színészvásár a New York kávéházban


További interjúk 
Vidnyánszky Attila, Olt Tamás (Fekete ég – A fehér felhő), David Doiasvili, Nagy-Kálózy Eszter, Szarvas József (Szentivánéji álom)

Előadás ajánlók: Tóték | Egerek | Vissza a gyökerekhez | Cseresznyéskert | A kaktusz virága | Lovatlan Szent György

Fesztivál

Utazik a Nemzeti – Gdansk, Szentpétervár, Radom

Tabló: A Nemzeti Színház társulata 2013/2014

Színház-történet: Frontszínház és hadifogoly-teátrum az első világháborúban

Hírek, programajánló, jegy és bérletinformációk, havi műsor



(2014. szeptember 18.)