Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Egerek - sajt tájékoztató

A kislányommal mindig ezt a mesekazettát hallgattuk az autóban – meséli a darab rendezője Tóth Géza. Sára nagyon szerette a mesét, folyton azt kérdezgette, hogy milyen lehet Fruzsina és Soma. Megígértem, hogy egyszer megmutatom, és erre most jött el a lehetőség. Bár Sára már 21 éves, nagyon izgulok mit fog szólni, szeretném, ha nagyon tetszene neki is az előadás. Személyesen is kedvencem ez a történet, ugyanis egy mindennél fontosabb dologra tanít minket, mégpedig nagyon szépen: arra, hogy nem az számít milyen a szőrünk színe, és hogy a jövő érdekében együtt kell működnünk egymással – szürke- és fehéregereknek.

 

Az előadást is a közös munka, szellemi és anyagi összefogás segíti a bemutatóig. A Nemzeti Színházban lesz a premier, itt folynak a próbák, mondta A.Szabó Magda, a színház stratégiai igazgatója. Ráckevei Anna a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója szerint a kulcsszó az együttműködés - kőszínházak összefognak azért, hogy egy független színházi szervezet helyhez, jó munkakörülményekhez, mondanivalója kifejezéséhez jusson. 

Fekete Péter, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója: mi erősek vagyunk a színházi háttérszakmákban, így mi a jelmezeket gyártjuk, de fiatal, tehetséges színészekkel is támogatjuk a produkciót. Crespo Rodrigo, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója: mi folyamatosan részt veszünk koprodukciókban. Ráadásul az Egerek producerével együtt végeztem a Főiskolát. Így magától értetődő, hogy Nyári Oszkár megkeresett - mi a díszleteket gyártjuk, adjuk az előadáshoz.

Az Egerek bemutatója október 11-én lesz. Az együttműködés lényeges része az is, hogy a produkciót a közreműködőknél is bemutatják, a következő évben.

 

Minden egér szereti a sajttortát.

A MOME interaktív játéka, amellyel az előadások szünetében lehet majd játszani.

 

 

 

 

(2014. szeptember 28.)