Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Bede-Fazekas Csaba köszöntése

 

Bede-Fazekas Csaba az elmúlt év decemberében ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. A pályán töltött évtizedek alatt minden műfajban láthattuk. Elénekelte a zeneirodalom legszebb bariton szerepeit, és prózai előadásokban is sikeres volt. Az Érdemes és a Kiváló Művész, 2011-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. 1969 óta – egyetlen évad kivételével, mikor is a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött - a győri Kisfaludy Színház, mai nevén a Győri Nemzeti Színház tagja. Többször vendégszerepelt a Magyar Állami Operaházban is, de még soha nem állt a Nemzeti Színház színpadán.

 

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház, Lapl Lajos a MASZK Országos Színészegyesület nevében gratulált Bede-Fazekas Csabának, aki Luther Márton legismertebb mondatával válaszolt: „Itt állok, másként nem tehetek...” Majd így folytatta: „Nagyon köszönöm az elismerő, szép szavakat. Őszintén szólva nem hittem, amikor a hatvanas évek elején lerombolták a Nemzeti Színházat, hogy egyszer majd az új Nemzeti Színház színpadán állhatok. Minden bizonnyal először és valószínűleg utoljára. Ez már az öregség jele, de nem jelent semmit. 

Bede-Fazekas Csaba a Szalemi boszorkányok előadásának végén, kezében a Nemzeti Színház emlékplakettjével, Madarassy István alkotásával

 

Mindenesetre örülök, hogy itt lehetek, nagyon köszönöm a tapsokat, az elismerő szavakat és kívánok nektek sok nagyon sikert ebben a gyönyörű épületben. Legyetek boldogok. Isten áldását kérem a Nemzeti Színház társulatára és erre a gyönyörű épületre, amelynek most én is egyik szereplője lehettem.”

További szép éveket és sikereket kívánunk Bede-Fazekas Csabának!

(2014. május 02.)