Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Április a Nemzetiben



Az összeállítás több dala kulcshelyet foglal el egy-egy korábbi műsorában, így a Pilinszky „Négysoros” a Vadászaton, vagy Viszockij „Farkashajszája” a Hármasoltárban, vagy József Attila „A Hetedik”-je a Középeurópai hobo bluesban.


Hobo még egyszer! A Nemzeti Színház művésze április 9-én és 10-én Ady Endre verseiből szemezget, A föltámadás szomorúsága címmel azokat a verseket mondja el, amelyekben válaszokat talált a saját problémáira. Ezekben a versekben megmutatkozik az útja végéhez közeledő férfi nem lankadó felelősségű, harcos, ostorozó hazaszeretete Európa közepén, viszonya a múlthoz, a történelemhez, sorstársaihoz, a Nyugathoz, valamint hálás emlékezése az elmúlt szerelmekre, álmokra és reményekre. Folytatjuk Versek szódával című rendhagyó irodalmi sorozatunkat, melyben április 16-án Bereményi Géza lesz vendégünk.


Jelenet a Magyar Elektrából (Fotó: Soproni Petőfi Színház)

Folytatjuk sorozatunkat, melynek során vidéki színházakat látunk vendégül a Nemzeti Színházban. Április 14-én a Soproni Petőfi Színház érkezik Bornemisza Péter: Magyar Elektra című művével a Gobbi Hilda Színpadra, melyet Katona Imre, a KZ - Oratórium rendezője vitt színre.

Április 17-én az Újvidéki Színház a Nemzeti Színházban ünnepli 40 éves évfordulóját. Ennek kapcsán délután 17.30-tól a Kaszás Attila Teremben egy, az Újvidéki Színházról szóló dokumentumfilmet tekinthetnek meg az érdeklődők. A program ingyenes, regisztrálni a szervezes@nemzetiszinhaz.hu címen lehet. Akik regisztrálnak a filmvetítésre, este az Újvidéki Színház vendégjátékát, az Opera Ultimát 40 %-os kedvezménnyel tekinthetik meg. A darab a Sevillai borbély és a Figaro házassága című művek szövegeiből készült.

Április 24-én a Gobbi Hilda Színpadon a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Naplók című darabja mutatkozik be, Bodolay Géza rendezésében.

A hónap zárásaként április 30 -án a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház Salemi boszorkányok című előadását tekinthetik meg.


Közönségtalálkozóra is invitáljuk nézőinket!

Az április 17-i Három nővér előadás után, és az április 28-i Szarvassá változott fiú előadás után a darab rendezőjével, Vidnyánszky Attilával és a szereplőkkel beszélgethetnek. Várjuk Önöket szeretettel!

(2014. április 08.)