Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Megállapodás az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel

A felek biztosak abban, hogy a hazai színházkultúra megismerése, felfedezése minden magyar fiatal számára könnyebben befogadhatóvá teszi a magyar és az egyetemes kultúra hagyományait, értékeit.

 

A Nemzeti Színház részéről Vidnyánszky Attila főigazgató, az OFI részéről Dr. Kaposi József főigazgató látta el kézjegyével a megállapodást.

 

Az együttműködés megkötését indokolja az intézmények azon közös célja, amely a Nemzeti Alaptantervben is megfogalmazódik: a művészeti nevelés fokozott támogatása. Az együttműködés lehetőséget ad arra, hogy a színházi szakma és az oktatáskutatás együttes munkája járuljon hozzá az iskolai művészeti nevelés megvalósulásához.

 

A megállapodás keretében – többek között – a Nemzeti Színház felhasználási jogot biztosít az OFI-nak a tulajdonában lévő kép-, fotó-, hang- és mozgóképanyag állományhoz, melyeket így az OFI beépíthet a taneszköz-fejlesztésbe. A szerződés megteremti a lehetőségét annak, hogy a Nemzeti Színház és az OFI munkatársai közös, modellértékű művészeti nevelési programokat dolgozzanak ki. A felek együttműködése szakmai rendezvények, konferenciák közös szervezését is kilátásba helyezi a színházkultúra és a művészeti nevelés témájában.

 

(2014. január 23.)