Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Fodrásznő

A Fodrásznő a GogolFesten

(Friss; Kozma András levele)

Trill Zsolt és Szűcs Nelli előadásában még a telefonkönyvet is szívesen meghallgatnám – mondta Fáy Miklós kritikus, aki 2010-ben beválogatta a Fodrásznőt a POSZT-ra.


További idézet Fáy-tól: "Jó a darab is, egyszerű, és aztán mégsem egyszerű, köznapi, és aztán mégsem köznapi. Jó a rendezés is, de amitől ámulni kell, az Szűcs Nelli és Trill Zsolt. Teljes odaadás, föloldódás, kompromisszumok nélküli színészet, egész testet, lelket, valót odadobnak a szerepekért. A néző csodálja őket, titkon irigyli is, hogy ők megtalálták azt, amiért érdemes mindent odaadni."
 

A pécsi seregszemlén a Fodrásznő a legjobb előadás, Szűcs Nelli a legjobb női alakítás díját nyerte. Az előadás vendégszerepelt már a REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálén Sepsiszentgyörgyön, az oroszországi Jaroszlavl Volkov Fesztiválján. A minszki Panorama Fesztiválon közel ezer néző ünnepelte a produkciót, és sikerrel játszották az előadást itthon, az idei Ördögkatlan Fesztiválon.
 

 

Indulásra készen...

 

2013. szeptember 15-én a kijevi GogolFesten, Ukrajna legnagyobb összművészeti ünnepére hívták a Fodrásznő-t.
 

Az előadás hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz.

A GOGOLFEST hivatalos oldala
A GOGOLFEST a Facebookon

Miután a mai hírek az Ukrajnában tomboló ítéletidőről szóltak a hazai médiában, kértem Kozma Andrást, az előadás dramaturgját, nyugtasson meg, hogy minden rendben van a csapattal...

Szia Zsolt,

szinte folyamatosan esik az eső, igencsak őszi az időjárás. A fesztivál körülményei is igen táboriak, de nagyon kedvesen és segítőkészen fogadnak bennünket. A Gogolfest egyébként a legnagyobb és legjelentősebb ukrán összművészeti fesztivál (kortárs, kísérleti, etnozene, alternatív színházak, képzőművészet, videoart, irodalmi előadások, költői estek, filmvetítések, stb). Ukrajnában és a Kelet-Európai régióban fontos szerepet tölt be a független, alternatív szféra szempontjából is. Az évente megrendezett tíznapos fesztiválnak 100-120 ezer nézője van, többségükben fiatalok. A szállás pedig egészen fenomenális: egy sétahajóból átalakított 3 csillagos szálloda, de egészen luxusnak mondható. A társaság az első kisebb sokk után lelkesen és profi módon dolgozik, szerintem egy egzotikus, izgalmas kalandként marad meg az emlékezetükben. Küldök néhány fotót, ami valószínűleg nem sokat mond, de még megpróbálok küldeni jobbakat.


Üdv, András




Fesztiváludvar és a szállás, a Baccara Art Hotel



A nagy koncertterem festett ablakai és az étkezősátor

(eosz)

(2013. szeptember 14.)