Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Évadnyitó

Az igazgató bemutatta a társulat új tagjait, a közeljövő eseményei közül pedig kiemelte, hogy a Nemzeti már szeptemberben és októberben kimozdul: a Fodrásznő című előadás a kijevi GogolFestre utazik, a Vitéz lékek pedig Szatmárnémeti és Beregszász után Debrecenben lesz látható. Az igazgató szólt a tavasszal megrendezendő nemzetközi színházi fesztiválról is, amelyre rangos orosz, cseh, lengyel és román nemzeti színházak jelezték részvételüket.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a társulatot köszöntve a méltóság fontosságáról szólt. A humántárca vezetője kiemelte, hogy a kormányzat minden támogatást megad ahhoz, hogy a Nemzeti Színház színvonalas munkát végezhessen az előkövetkezőkben.

A Nemzeti Színház induló évadját a Kaposvári Egyetem színészhallgatói Vörösmarty Mihály Árpád ébredése című művével köszöntötték. Az eredetileg a Pesti Magyar Színház 1837-es megnyitójára íródott művet a mára hangolva adták elő a jövő színművészei.

A Nemzeti Színház első bemutatója szeptember 27-én a Vitéz lélek lesz, jegyek augusztus 26-ától válthatók a Nemzeti Színház szeptemberi és októberi előadásaira.

(2013. augusztus 21.)