Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Ünnepelt a Nemzeti Színház

Délután kettő órakor indult a jubileumi programsorozat, melynek részeként a Rákóczi híd pesti hídfőjénél a Nemzet Színészei cím elhunyt birtokosainak ­– Komlós Juci, Lukács Margit, Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Garas Dezső, Kállai Ferenc, Raksányi Gellért, Sinkovits Imre és Zenthe Ferenc – portréit ábrázoló falfestményt Alföldi Róbert főigazgató, Jankovits Barnabás, a Suppré-Neopaint kreatív ügynökség ügyvezetője és Szűcs Balázs, a IX. kerület főépítésze avatta fel hozzátartozók, érdeklődők jelenlétében.

Fél háromkor a nézőtéri büfében a falfestmény elkészültét dokumentáló fotókból nyílt kiállítás, melyen beszédet mondott Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is. Három órakor a Bánk bán juniort tekintette meg a közönség a Gobbi Hilda Színpadon.

Este fél hétkor a Tragédia kapcsán korábban meghirdetett fotópályázat nyerteseinek alkotásaiból nyílt kiállítás az Előcsarnokban, majd este hét órakor megtelt a nézőtér, tíz vidéki városból több, mint négyszáz pedagógus érkezett az ünnepi előadásra. A tanárokat a Nemzeti Színház színészei kísérték el a jeles eseményre.

A Tragédia díszelőadása előtt beszédet mondott Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója.

(2012. március 25.)