Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Románia kulturális minisztere, Kelemen Hunor kiemelten fontos eseménynek tartja a Nemzeti Színház szereplését Bukarestben

2011. október 28–án a Nemzeti Színház Három nővér című előadása nyitotta Románia legfontosabb színházi fesztiválját, az Unitert, ami idén Andrei Şerban Csehov-rendezéseit emelte középpontba. Az előadásra a Bukaresti Nemzeti Színházban került sor, amit a Budapesti Nemzeti Színház előadásai után bezártak, ugyanis 2014-ig felújítják azt. Az előadáson megjelentek a román művészeti élet és a kultúrdiplomácia prominensei; beszédet mondott Ion Caramitru, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója, valamint Kelemen Hunor, Románia kulturális minisztere.

Kelemen Hunor két nyelven, románul és magyarul elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy mennyire fontos pillanat ez, amikor a Bukaresti Nemzeti Színházban a Budapesti Nemzeti Színház Andrei Şerban rendezését játssza. A Miniszter úr kiemelten fontos kulturális eseménynek nevezte az estét a két ország kapcsolatában. Az esten beszédet mondott még Alice Georgescu, a Fesztivál művészeti vezetője.

A Nemzeti Színház mindkét előadását telt ház előtt játszotta a közel ezer férőhelyes nagyteremben, és művészeinket állva ünnepelte a közönség.

(2011. november 04.)