Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Budapest titkai - A múlt útvesztői

A program kidolgozói – a Pest megyei Tájékozódási Futó Szövetség, a Budapesti Tájfutó Szövetség, valamint a szabadidősport legismertebb hazai módszertani szervezete, a Zöldpont Egyesület és Szerkesztőség – számos meghatározó fővárosi kulturális intézmény, közgyűjtemény bevonásával egy különleges közművelődési versenysorozatot indítottak útjára.

Egy „gondolkodó sport” révén nyílnak meg a főváros olyan kulturális intézményeinek, létesítményeinek kapui, ahová a zömmel hátrányos helyzetű, vagy valamely hazai kisebbséghez tartozó gyerekek egyébként talán soha nem jutnának el. Játékba ágyazottan találkozhatnak olyan értékekkel, amik addig legfeljebb a könyvek lapjain, vagy a számítógép monitorán jelentek meg a számukra.

A program célja, hogy a gyerekek legtermészetesebb adottságát – a játékot, versengő szellemet – használja ki a kultúra, a műveltség iránti igény felkeltésére, a sport közösségi és személyiségformáló eszköztárának felhasználásával nyújtson valódi kulturális élményeket számukra.

A verseny résztvevői, akiket a Nemzeti Színház főigazgatója, Alföldi Róbert is köszöntött, játékos körülmények között ismerkedhettek meg a színház épületével és bepillanthattak a kulisszák mögé.

(2011. május 31.)