Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nemzetközi Színházi Fesztivál a Nemzetiben

A Nemzeti Színház idén tavasszal is kitárja kapuit, és a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen meghív néhány nemzetközi színházi produkciót, melyeket szeretne a magyar közönség figyelmébe ajánlani.

A március 18. és április 3. között megrendezett Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként a Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében teátrumunkban négy előadást tekinthetnek meg. A programsorozat részeként egy angol, egy szlovén és egy osztrák előadás is bemutatkozik színházunkban, utóbbi Bodó Viktor rendezésében.

A Nemzetközi Színházi Fesztivál programja a Nemzeti Színházban:

Március 18. | 19:00

Kovács Márton–Mohácsi István–Mohácsi János: Egyszer élünk, avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe – katonadolog 3 részben

Március 22. | 19:00

Shakespeare: Macbeth

A Cheek by Jowl társulat vendégjátéka (Az előadás angol nyelven, magyar feliratozással kerül bemutatásra)

Az előadáshoz kapcsolódóan a Színházi Kritikusok Céhével együttműködésben beszélgetést szervezünk Shakespeare Macbeth című drámájáról, az előadás történetéről és a Cheek by Jowl társulatról. A Kritikus Bevezetőt Nánay István tartja az előadás előtt, 18.15-től 18.45-ig a Nemzeti Színházban, a nézőtéri büfében.

Március 23. | 19:00

Shakespeare: Macbeth

A Cheek by Jowl társulat vendégjátéka vendégjátéka (Az előadás angol nyelven, magyar feliratozással kerül bemutatásra)

Március 26. | 19:00

Molnár Ferenc: Liliom

A Schauspielhaus Graz vendégjátéka (Az előadás német nyelven, magyar feliratozással kerül bemutatásra)

Az előadáshoz kapcsolódóan a Színházi Kritikusok Céhével együttműködésben Kritikus Órát szervezünk az előadás után Kelemen Orsolya vezetésével. A beszélgetésre a nézőtéren kerül sor, amelyen részt vesz a rendező, Bodó Viktor és a Schauspielhaus Graz, valamint a Szputnyik Hajózási Társaság színészei.

Március 27. | 19:00

Molnár Ferenc: Liliom
A Schauspielhaus Graz vendégjátéka (Az előadás német nyelven, magyar feliratozással kerül bemutatásra)

Április 1-2. 19:30
Ingmar Bergman: PERSONA
A Mini teater vendégjátéka (Az előadás szlovén nyelven, magyar feliratozással kerül bemutatásra)

Az előadáshoz kapcsolódóan a Színházi Kritikusok Céhe beszélgetést szervez Ingmar Bergman Persona című filmjéről, a belőle készült darabról és a Mini teater szlovén társulatról. A Kritikus Bevezetőt Kovács Dezső tartja az előadás előtt, 18.45-től 19.15-ig a Gobbi Hilda Színpad előtti büfében.

(2011. március 21.)