Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Predrag Todorovic kiállítása

A tavalyi évben a romániai Jecza Péter emlékkiállításunk nagy sikerén felbuzdulva hívtuk meg az 1966-ban született, Horvátországban – Zágrábban – élő Predrag Todorovic festőművészt. Megismerve kifinomult és elegáns alkotásait, egy sajátosan egyéni utat járó, tudatos, szakmailag kifogástalan művészt fedeztünk fel. Reméljük, hogy budapesti megjelenése a nagyközönség és a magyarországi képzőművész-szakma számára is felfedezés lesz. A kiállítást a horvát nagykövetséggel együttműködésben rendezzük meg.

A tárlat 2010. november 26-ig látogatható.
Nyitva tartás: hétköznap 13.00 – 18.30-ig; hétvégén 11.00 -18.30-ig.

Rövid interjú Predrag Todoroviccal

  • Szeptemberben mutatkozik be a magyar közönségnek. Olvastam, hogy rengeteg kiállítása volt a hazájában. Merre járt már a rajzaival?
  • Rengeteg önálló kiállításom, és több csoportos kiállításom is volt már. Állítottam már ki Rómában, és szerveztem már tárlatokat Egyiptomtól kezdve Németországig, ahol az új horvát művészetet mutattuk be.
  • Magyarországon járt már, vagy most van itt először?
  • Egyetlen egyszer voltam korábban Budapesten. Nagyon remélem, hogy tovább tudok majd maradni, és körülnézhetek a városban, mert nagyon szeretném Budapestet megismerni.
  • Milyen műveket hoz magával a kiállításra, és milyen technikával készíti azokat?
  • Ügyelek arra, hogy minden kiállításom egy–egy adott témát öleljen fel, és ne csak összeállítások legyenek az eddigi munkáimból. Ezúttal a saját rajzaimat szeretném bemutatni a magyar közönségnek. Általában minden egyes kiállításom a galériától, a helyszín adottságaitól függ. Megnézem a kiállító helységet, és akkor kapom meg az ihletet ahhoz, hogy kitaláljam, miről is szóljon majd az adott kiállítás. Több mindennel foglalkozom, köztük szobrászattal és festészettel is. Ezek soha sincsenek témához kötve, a lehetőségek korlátlanok. A rajzaim azok, amelyek felkeltették Alföldi Róbert figyelmét. A kitartásom és a keményfejűségem az, ami ide hozott Budapestre, és nagyon örülök, hogy be tudom mutatni a műveimet Önöknek.

(2010. szeptember 07.)