Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

TALÁLKOZÁSOK csupa nagybetűvel

 
Márciusban és áprilisban a Nemzeti Színház kitárja kapuit és a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen meghívja a világ színházát, vagyis néhány nemzetközi színházi produkciót, melyeket szeretne a közönség figyelmébe ajánlani. Március 20. és április 5. között a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében zajlik a Nemzetközi Színházi Fesztivál, melynek programja igen sokszínű.

A német, orosz, román, lengyel előadások mellett saját bemutatókkal is készülünk. Láthatnak – többek közt – egy Tom Waits nevével fémjelzett zenés felolvasószínházat, Botho Strauss Szentivánéji álom-parafrázisának magyarországi bemutatóját Alföldi Róbert rendezésében, továbbá a román Silviu Purcărete Frank Wedekind Lulu-rendezését is. Reméljük, ha majd megismeri a részletes programkínálatot, Ön is izgalmasnak fogja találni, hogy ilyen sok szín, ilyen sokféle irány és műfaj mutatkozik be - mindössze két hét alatt.

Színházunk életében azért különleges egy ilyen fesztivál, mert TALÁLKOZÁSOK lehetőségét adja. Csupa nagybetűvel. Különböző kultúrákban, a világ különböző részein élve mást gondolunk egy-egy dologról; még akkor is, ha vannak közös halmazok, akkor is, ha vannak közös jelentések;a többségük más, idegen, amire kíváncsinak kell lennünk, amit jó megismerni, amit jó, ha megismerhetünk.

Fontosnak tartjuk, hogy legyenek együttműködő partnereink: legyen az egy színház, fesztivál vagy kulturális intézet. A világ nyitott körülöttünk, színházunk is ennek szellemében kíván működni.

Jó utazást kívánunk!
Érkezzen meg hozzánk!
 

A Nemzeti Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programjaként megvalósuló Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében bemutatjuk:

 
Március 20-21. Botho Strauss: A park, rendező: Alföldi Róbert
Március 23-24. Marx: A tőke I. kötet (A Düsseldorfer Schauspielhaus és a Rimini Protokoll vendégjátéka), rendező: Helgard Haug, Daniel Wetzel
Március 26-27. Shakespeare: Lear király (A szentpétervári Malij Tyeatr vendégjátéka), rendező: Lev Dogyin
Március 27-28. Parti Nagy Lajos: A hét asszonya - SzépRóza-monológok (ősbemutató), rendező: Anger Zsolt
Március 29. Nem Hamlet (A Szentpétervári Nemzeti Színház – „Prijut Komedianta” vendégjátéka), rendező: Andrej Mogucsij
Március 31. és április 1. Frank Wedekind: Lulu (A szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház vendégjátéka), rendező: Silviu Purcarete
Április 3-4-5. William Borroughs-Tom Waits-Robert Wilson: Black Rider (szcenírozott koncert), rendező: Ascher Tamás
Április 4-5. Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk (A Varsói Nemzeti Színház Kisszínházának vendégjátéka), rendező: Michal Zadara
 
Jegyértékesítés: A Nemzeti Színház Jegyirodájában (Tel: 373-0964) ;
illetve a Budapesti Tavaszi Fesztivál weboldalán: www.btf.hu (Közönségszolgálat: 486-3311);
valamint előadások előtt a színház pénztárában a készlet erejéig.

(2009. március 23.)