Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

„Szentivánéj”

Az év derekán, a nyári napforduló éjszakáján, Szent Iván éjjelén megjelenik közöttünk Oberon tündérkirály és Titánia tündérkirályné számunkra láthatatlan teljes udvartartásával, itt tölti az egész varázsos éjszakát. Ma éjjel ünnep van! Még a gonosz is pihen. Homokba karcolt magának egy ugróiskolát, undok csúszómászó testének az ugrándozásban kígyómankóval segít, így játszik most önfeledten. Írja Szlaukó László, figyelmünkbe ajánlva kiállított műveit. Veleki József Lajos pedig így invitálja a látogatót: Nincs mit elérni. Az életet nem kell elérni, megvalósítani; az élet egy ajándék. Már megadatott – mire vársz? Az ajtó már nyitva áll, a házigazda már meghívott téged. Lépj be!

A „Szentivánéj” című kiállítás résztvevői Hadik Gyula Huber András Márkus Péter Orosz Péter Szlaukó László Várnagy Ildikó Velekei József Lajos A vendégeket köszönti Jordán Tamás a Nemzeti Színház főigazgatója és Simonffy Márta a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége elnöke A kiállítást megnyitja Titánia és Oberon A megnyitó után már nem titok; Titánia - Magyar Tímea, Oberon - Rák Zoltán, a Pesti Magyar Színház Színiakadémiájának idén végzett művészei. Megnyitó június 24-én, szombaton, 18 órakor "Van egy kies part, hol kakukfü nő, Hol dús virányt rukerc s ibolya sző, Fölötte sűrü loncból mennyezet, Vadrózsa, gyönge jázmin fog kezet: Ringatva ott szunnyad tánccal, zenével Titánia egy kissé minden éjjel" (Oberon, Shakespeare: Szentivánéji álom) ***

A Zikkurat Galéria következő kiállítása is még a színházi nyári szünet alatt nyílik meg, a tervek szerint augusztus 3-án. Nyitva tartás hétköznapokon: 13.00 - 18.30 hétvégeken: 11,00 - 1830 A Zikkurat Galéria korábbi tárlatai:

  • Színészóriások a Zikkuratban (2006.03.15.)
  • „Hét titok” (2005.12.13.)
  • INST.ÁLOM (2005.10.10.)
  •  

    (2006. június 18.)