Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A Halhatatlanok Társulatának új tagjai

Első ízben 1997-ben választották meg a Halhatatlanok Társulatának tagjait. A művészek számára ez az egyik legnagyobb elismerés, hiszen a közönség szavazatai alapján lehet csak elnyerni. Az Örökös Tagok lábnyomát a Nagymező utca Operett Színház előtti része őrzi. Időközben a Broadway koncepció jegyében a Nagymező utca teljesen átalakult. Az utca burkolatát nemes anyagokra cserélték, a járdákat kiszélesítették, parkosítottak, utcabútorokat helyeztek el. Az új tagok lábnyomát idén is a Magyar Televízió Nap-kelte című adásának nyilvánossága előtt rögzítették. Az elkészült lábnyomokat a burkolathoz illeszkedő, időtálló nemes gránitból formázzák újra. A Halhatatlanok Társulatának új tagjai Színésznő: Básti Juli, Udvaros Dorottya Színész: Lukács Sándor, Tordy Géza Operaénekes: Moldován Stefánia, Sólyom Nagy Sándor Táncművész: Kun Zsuzsa, Markó Iván A művészet mecénásainak jóvoltából ÖRÖKÖS TAGSÁG GÁLA az idei díjazottak tiszteletére Június 2-án, 20 órától a Nemzeti Színházban Védnök: Schiffer János Budapest főpolgármester-helyettese Szegvári Kati szerkesztőtől kaptunk előzetest, mi várható a Gálaesten. A legfontosabb, hogy a színpadon köszönthetjük az új örökös tagokat. Színpadra hívásuk sorrendjében: Básti Julit, Markó Ivánt, Sólyom Nagy Sándort, Kun Zsuzsát, Moldován Stefániát, Tordy Gézát, Lukács Sándort és Udvaros Dorottyát. Az őket köszöntő produkciók, művészek:
  • Lengyel Kati és Csengery Attila a nyitódallal. Részleteket láthatunk az Operett Színház Mozart, a Szegedi Nemzeti Színház Carmina Burana és a Győri Nemzeti Színház Miss Saigon című előadásából. Almási Éva, Oszvald Marika, Alföldi Róbert és Király Attila egy operett összeállítással készül a kollégák köszöntésére.
  • A szünet után a Szolnoki Szigligeti Színház művészei adnak elő részletet Popfesztivál című előadásukból. Őket követi a Cotton Club Singers. A Katona József Színház művészeitől „Tetszési index” címmel láthatunk egy produkciót, majd részlet következik a Magyar Állami Operaház Hófehérke című balettjéből.
  • Fellép a Szinészzenekar, valamint Jordán Tamás, a Kaláka és a Sebő együttes
  • Dolhai Attila, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Róna András és a Budapesti Operettszínház musical együttese
  • Csonka Tünde, Nagy Balázs, Venyige Sándor, Fekete Linda, Nádasi Veronika, Peller Anna, Petridisz Hrisztosz, Zelei Gábor (Szolnoki Szigligeti Színház)
  • Markovics Ágnes, Fodor Zoltán, Barta Dóra, Nagy Anikó, Balkányi Kitti, Máthé Gabriella, Hajdú Mária, Palman Kitti, Fehér Laura, Juronics Tamás, Haller János, Tarnavölgyi Zoltán, Fekete Zoltán, Finta Gábor, Kalmár Attila (Szegedi Kortárs Balett)
  • Bereczki Zoltán, Lengyel Kati, Csengery Attila, Szinetár Dóra
  • Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Haumann Petra, Mészáros Béla, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Szabó István
  • Dunai Tamás, Forgács Péter, Gesztesi Károly, Incze József, Makrai Pál, Sasvári Sándor, Sipos András Műsorvezető: Sugár Ágnes, Siklós Erik Díszlet: Szolga István Zenei rendező: Kocsák Tibor A rendező munkatársa: Kővári Kati Rendező: Szinetár Miklós A Gálát a Magyar Televízió rögzíti, és június 18-án este fogja sugározni, az egyes csatornán.
  • Előzmény

    (2005. május 31.)