Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

GYERMEKNAPI BULI - részletes program

A PROGRAM A Hajóorrban felállított színpadon (Térkép - 1)
  • 11.00–11.30 Formációs gyermektánc-bemutató Pelikán TSE - Szolnok
  • 11.30–12.30 Kaláka együttes koncertje
  • 12.30–12.45 szünet a színpadon közben hajómodell bemutató a nagymedencében
  • 12.45–14.00 Versek, mesék a színház művészeivel Fellépnek: Benedek Miklós, Csoma Judit, Hollósi Frigyes, Kulka János, Major Melinda, Molnár Piroska, Murányi Tünde, Pásztor Edina, Stohl András, Szalay Marianna, Varga Mária, Vida Péter
  • 14.00–15.15 Gyermek Ki mit tud? Nevezés: 12.00-14.00 a Nemzeti Színház főbejáratánál Zsűri: Molnár Piroska elnök Benedek Miklós, Csoma Judit, Pásztor Edina, Vida Péter
  • 15.15–15.30 szünet a színpadon közben hajómodell bemutató a medencében
  • 15.30–16.00 Eredményhirdetések aszfaltrajzverseny, lábtengó bajnokság
  • 16.00–17.00 Huzella Péter gyerekműsora
  • 17.00–17.30 Kemény Henrik bábműsora
  • A parkban
  • Játszóház kicsiknek (Térkép - 6)
  • Öltözz jelmezbe és kapsz egy fotót magadról (Térkép - 8) TÁRT KAROKKAL VÁR - A JELMEZ-TÁR Gyere csak! Szeretnél Ariel, a légi szellem, királykisasszony, keresztes lovag, a Föld szelleme vagy más csudás figura gúnyájába bújni? Próbálj fel "A vihar" vagy "Az ember tragédiája" című előadásokból egy-egy színházi jelmezt, s hogy kedves emléked legyen, udvari fotográfusunk képet készít Rólad, amelyet azon nyomban haza is vihetsz!
  • Vívás Bánk bánnal (Térkép - 10) Lovagias párbajra fel! Ugorjunk vissza az időben II. Endre király udvarába, ahol elsajátíthadod a vívás alapjait, a Budapesti Honvéd szakavatott lovagjai és ifjú segédeinek segítségével.
  • Aszfaltrajzverseny (Térkép - 4) Ha a megadott témák egyikéről, vagy mindháromról rajzolsz egy szép képet, máris megkapod a Cardex ajándékcsomagját. Ha a zsűri a te rajzodat választja az első három közé egy hatalmas ajándékcsomagot vihetsz haza. Választható témák: OLIMPIA KEDVENC SPORTOLÓM KEDVENC SPORTÁGAM Nevezés, rajzolás: 11-től 14 óráig Eredményhirdetés a színpadon a hajóorrban 15.20-kor A képeket Jordán Tamás a Nemzeti Színház igazgatója zsűrizi
  • Falfirkászok (Térkép - 3) Adott egy nagy és üres palánk. Nincs kedved kifesteni? Csak úgy, a magad örömére! Igen? Van! Akkor, keresd meg Esztert, akit narancsszínű pólóban találsz a palánk mellett. Kérj tőle festéket, ecsetet és védőkötényt, hogy szüleid is nyugodtan élvezzék a műved születését. Fesd ki a mesehősöket vagy fess egy új mesét, amit Te álmodsz a palánkra! A mű elkészültekor, kérjük, hogy add vissza Eszternek a festéshez szükséges kellékeket, lehetőséget adva az utánad következőknek. Jó munkát! Ha ügyes voltál nem mész el jutalom nélkül!
  • Lábtengó bajnokság (Térkép - 4) Nevezz be és játssz az FTC, és az MTK focistáival valamint a színészválogatott tagjaival. A tét, a Nemzeti Színház Gyermeknapi Kupája, valamint, a Góliát-McDonald’s FC értékes sportszer ajándéka. 11.00–12.00 Nevezés 11.30–15.00 Bajnokság 15.15–kor Eredményhirdetés a színpadon A színészválogatott tagjai: Bajomi-Nagy György, Dózsa Zoltán, Felhőfi Kiss László, Horváth Ákos, Kardos Róbert, Koleszár Bazil Péter, Laklóth Aladár, Mihályi Győző, Orosz Róbert, Pindroch Csaba, Soós Péter, Vass György, Varga Miklós A csapatbeosztást (azaz, hogy ki kivel játszik) sorsolással döntjük el.
  • Hajómodell bemutató (Térkép - 11)
  • Csigaház – Játszóház, állatsimogató és természetismereti játékok (Térkép - 7) 1. BarátkoZOO Barátkozz meg különleges állatokkal! „Nálatok laknak-e állatok?” (Tamkó-Sirató Károly) 2. Udvari szoba Készíts magadnak királyi fejfedőt, koronát és pártát! Királyi fejfedő készítő műhely, belépés csak királykisasszonyoknak és királyfiaknak! „… Termeiben sok a vendég, Törpe-király fia-lánya.” (Wöres Sándor: A tündér) 3. Állati jó arcok Fess magadnak ál-arcot, egy állati jó álarcot! „Fess arcodra figurát, találd ki, hogy micsodát. Cica, madár, zsiráf, ló, magad légy a rajzoló!” (Kifestő mondóka, helyi gyűjtés) 4. Ékes ékszerek Ékesítsd fel magad általad készített ékes ékszerekkel! „… ha gyors újjai alatt megszületett valami szép, finom, … mint varázslóra néztem rá, aki Tündérország díszeit készíti.” (Szabó Lőrinc: A varázsboltban) 5. Vonzó állatok Csinálj magadnak mágnesesen vonzó állatfigurákat! „Sokat tud az én kezem, sokat tud az ujjam, benne mindenféle régi s mindenféle új van.” (Szabó Lőrinc: Sokat tud az én kezem) 6. Természetesen játékosan! Tedd próbára a tudásodat. Természetesen jól fogod magad érezni! „Oh természet, oh dicső természet! Mely nyelv merne versenyezni véled? Mily nagy vagy te! mentül inkább hallgatsz, Annál többet, annál szebbet mondasz.” (Petőfi Sándor: A Tisza) 7. Papírmasé mesék Öltöztesd fel a papírmasé népmesék figuráit! „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy…”
  • Eurobungy (Térkép - 2)
  • Horgász birodalom (Térkép - 5) Mentsd ki a tóból pillangót, katicát, békát és horgászd ki a szerencsédet! Minden húzás nyer! Horgászd ki fődíjat, a 2 személyes belépőjegyet a HOLDBELI CSÓNAKOS őszi előadásainak egyikére. A játékot vezeti: Trokán Péter és Hollósi Frigyes főhorgász. Vidd haza a BALZER, a POLIFOAM és az OLIMPOS-TOP ajándékait!
  • Sorversenyek (Térkép - 9) Óriási szenzációóó! A két bohóclány Lepetyke és Marcipán csak arra vár, hogy veled együtt bohóckodjon! Lesz ügyességi sportvetélkedő, táncverseny, színházi kellékekkel egyensúlyozás, zsákban futás és ünnepélyes bohóccá avatás, amennyiben megtanulod a bohóc varázséneket! Egyéni és csapatos bohócok jelentkezését 11.30-17.00 óráig várja Lepetyke és Marcipán, hogy fél óránként indulhasson a móka. Mindenki kap meglepetést, de csak egyszer versenyezz, hogy a többi bohócnak is jusson hely!
    A belépés minden programra díjtalan!
  • A Gyermeknapi buli nyomtatható szórólapja itt letölthető
  • Az első Gyereknapi Buli képekben(archívum)
    Támogatók Rajzverseny: Cardex Lábtengó: Góliát-McDonald's Fc Horgászat: Balzer Hungária Csigaház: Recefice Alapítvány Falfirkászok: Praktiker
    Akiknek a jóvoltából senki nem távozik üres kézzel: Olympos, Piatnik, Danone, Polyfoam, Next

    (2004. május 24.)