Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 27. - Zita Napja

Vetélkedő / felhívás + videó

A Bánk bán az idei színháztörténeti vetélkedőnk témája

Jelentkezési határidő: március 20.

Kedves Nézőink! Kedves Pedagógusok!

Idén is meghirdetjük a Nemzetiszínháztörténeti vetélkedőnket. A versenyre 10-11-edikes diákokokat várunk, de 13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákok is részt vehetnek a játékban. Az idei téma a Bánk bán színházi története.

A Nemzetiszínháztörténeti vetélkedőben a színdarab értelmezést illetve a színháztörténeti ismereteket összekapcsoljuk az információtechnológia eszközeivel. Abban hiszünk, hogy a modern informatikai eszközök használata segíti a hazai színháztörténet megismerését, valamint a színházi irodalom megértését, felhasználását és népszerűsítését.

 

 

 

Három internetes fordulókon a csapatoknak kreatív feladatokat kell majd megoldaniuk (filmet forgatni, plakátot tervezni, prezentációt készíteni stb.) a Nemzeti Színház és a Bánk bán történetével kapcsolatban. A megoldott feladatokat a vetélkedő honlapjára kell feltölteni. A három forduló során legjobb teljesítményt nyújtó csapatok közül hat kerül be a június 14-i döntőbe, melyet a Nemzeti Színházban rendezünk meg. A döntőbe került csapatok értékes ajándékokat, színházjegyeket nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház.

A négy fős csapatok és felkészítő tanáraik március 20-ig jelentkezhetnek a https://vetelkedo.nemzetiszinhaz.hu/ oldalon online. Minden további szükséges információ a honlapon megtalálható.

Kérdés esetén a vetelkedo@nemzetiszinhaz.hu címre írhatnak.

 

 

(2024. március 6.)