Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Az évad utolsó kölyöknapja - június 2!

Nyarat köszöntő hangulatban, szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat Évadzáró Kölyöknapunkra június 2-án, vasárnap 10-től 13 óráig. A programok - mint máskor is -  ingyenesek, melyeket jó idő esetén a Hajóorrban tartunk meg.

 

Találkozhatnak a Nemzeti Színház művészeivel.
A vendéglátók között lesz Katona Kinga, Bakos-Kiss Gábor, Berettyán Nándor, Mátyássy Bence, Szép Domán és Herczegh Péter.

A  Kölyöknapra érkező első 150 gyermek ajándék vattacukrot kap.

 

Programok időrendben:

10:00 – 10:30  Solymász- és állatbemutató
Glavanovits Tamás vezetésével testközelből is megismerhetünk olyan madarakkal, amelyek az Éden földön című előadásunkban is szerepelnek.

 

A délelőtt során SZÍNHÁZI NYOMKERESŐ játék is lesz, zsákbamacska nyereményért.

 

10:30 – 11:25 Mátyás deák
A leányfalui Szekérszínház elődása. Interaktív történelmi játék, Mátyás király korabeli zenével, tánccal, tréfasággal.

 

11:30 – 11:55 Táncház
A Körhinta című előadásunk világa elevenedik meg egy fergeteges táncház keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttess művészeivel. Úgy hallottuk, karikás ostor csattogtatásra is lehet számítani.

 

11:55 – 12:15 Legyél Te is János vitéz!
Azaz játssz együtt a János vitéz című előadásunk huszárjaival! Kipróbálhatod, hogy milyen is a vitézi életmód és - ha láttad az előadást, tudod miről van szó - a biciklis lovainkra is felpattanhatsz.

 

12:15 – 13:00 Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenakar interaktív koncertje
Mesevilágba bújó koncertre is hívunk benneteket, amelyen megelevenedik a történet a zene és persze a ti segítségetekkel. A dalok és a hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a nézők-hallgatók is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk.

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János)


 

A műsorváltoztatás jogát persze most is fenntartjuk, de pl. az eső nem lehet akadály, ebben az esetben a programokat a Színház épületében a közönségforgalmi részen tartjuk meg.

(2019. május 23.)