Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Az ember tragédiája szpotverseny győztesei

„Ember küzdj, és bízva bízzál” címmel pályázatot indított a Nemzeti Színház 13-23 éves diákok számára. A színház által Az ember tragédiája előadáshoz készített szpotok nyomán a diákok saját gyártású telefonos videóikkal versenyeztek, melyeken saját ötlettel egy-egy szállóigét jelenítettek meg.

A pályázatra összesen 64 pályamű érkezett,  melyeket egy három tagú zsűri – Schnell Ádám, Nagy Mari és Herczegh Péter, Az ember tragédiája szereplői – valamint Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház rendező - igazgatója nézték meg, és bírálták el.

 

A közönségdíjas és a 3. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 db vászon válltáska.

A 2. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 db vászon válltáska, valamint exkluzív kulisszajárás Az ember tragédiája egyik szereplőjével.

Az 1. helyezett nyereményeEgy Iphone 7 mobiltelefon, 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 db vászon válltáska.

 

Közönségdíjasok: A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai,
Güttler Emma, Isaák Tamás, és a rendező Barcsák Ágnes pályaműve, valamint a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium 11. B osztályának pályaműve.

3. helyezett: Kiss Ferenc Mátyás pályaműve

2. helyezett: Kriczky Gábor pályaműve

1. helyezett: Sándor Orsolya pályaműve

 

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, ezért két pályaművet külön jutalmazunk.

 

Vidnyánszky Attila rendező - igazgató különdíjban részesíti Rajkó Annát, aki 2 tiszteletjegyet vehet át a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, valamint kap 2 db, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó vászon válltáskát.

A Nemzeti Színház fődíját Steingart Donát és a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 12. B osztálya kapja.  Az ő nyereményük egy- egy tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, ennek útiköltsége, egy- egy vászontáska Az ember tragédiája szállóigéivel, valamint a Nemzeti Színház vállalja, hogy alkotói, művészei közül néhányan egy előre egyeztetett időpontban ellátogatnak a nyertesek iskolájába!

 

Díjátadó: 2019. május 6-án 17 órakor a Nemzeti Színház nézőtéri büfé szintjén, erről a nyerteseket külön emailben is értesítjük.

 

A Nemzeti Színház felajánlja a klipversenyben részt vett összes pályázónak, hogy a május 6-i Az ember tragédiája előadást ingyenesen megtekinthetik! Az előadás előtt 16.30-kor találkozót tartunk az előadás rendezőjével, Vidnyánszky Attilával és néhány alkotóval.

Az esemény, az előadás regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy a pályázatukban megjelölt névvel, idézettel a szpotok alkotói jelezzék részvételi szándékukat az agnes.szabo@nemzetiszinhaz.hu email címen 2019. április 10-ig!

 

Az egyedi, 20-30 másodperces videókat egyenként a Nemzeti Színház Instagram oldalán, valamint a Nemzeti Színház honlapján tekinthetik meg!

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

(2019. március 25.)