Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Kölyöknap a „Gyerekek Világnapja” alkalmából

2017. november 19. vasárnap 10:00 – 13:00 óráig



Idén először Magyarország is részt vesz az UNICEF talán legvidámabb, legvagányabb, globális kampányában, amit minden évben a Gyermekek Világnapján rendeznek, az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának évfordulóján. Ezen a napon a gyerekek előtt "megnyílik a világ", vagyis számtalan olyan ajtó, amin a hétköznapokban csak komoly felnőttek léphetnek be. Különböző intézményeknél, cégeknél, szervezeteknél helyszínre szabott egyedi "fordított napot" tartanak. Az UNICEF megkeresésére örömmel csatlakoztunk a programhoz, így novemberi kölyöknapunkon a Nemzeti Színház munkatársai oldalán olyan fiatalokkal is találkozhatnak, akiket a színház világa mindennél jobban érdekel és akik nem félnek hallatni a hangjukat.
Bábjáték, koncert, kézműves foglalkozások és Csoda meglepetés, sőt! A programok ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek, regisztrálni a lap alján tudnak. Vagy, lefoglalhatják és kinyomtathatják ingyenes jegyüket online!
Idő közben kiszivárgott, hogy a meglepetésben színészek is közreműködnek. Kinyomoztuk, név szerint: Varga József, Bakos-Kiss Gábor, Berettyán Nándor, Katona Kinga és Vas Judit Gigi!

 

10 órától a Nemzeti Színház előcsarnokában...

...mint minden Kölyöknapunkon, kézműves mesterek és foglalkozások várják az érdeklődőket. A Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusai, Sztankay Bea keramikusművész, Tószegi Judit mézeskalács díszítő, Hudi Irén makettkészítő és a Csodaceruza Magazin szerkesztői. 

 

 

Programok a Nagyszínpadon
 

10:45 – 11:30

Az égig érő paszuly

Babszem Jankó Gyermekszínház


A 20 éves társulat előadásában egy klasszikus magyar népmese elevenedik meg a színpadon.

 

Hol vót, hol nem vót, vót egyszer egy gyerekecske, göndöröcske, kerekecske. Avagy miket is beszélek! Dehogy vót kerekecske! Éppen hogy nem vót az! Soványka vót a lelkem, mint a szúnyog lehelete, mert nagy szegénységben éltek ám! Szóval vót egy fiúgyerek, úgy hívták, hogy Péter, lehetett két méter… Vagyis, jaj, hol jár az eszem, dehogy lehetett! Kicsinyke vót, mit a cinege pittyentése pitymallatkor. Az édesanyjával éldegélt egy vityillóban. Ezek olyan, de olyan szegények vótak, mint a kódis macskája, még annál is szegényebbek. Csak egy tehénkéjük vót, az is zörgő csontú, rusnya jószág, semmire se jó. Nem adott az annyi tejet se, ami szűkös megélhetésükhöz elegendő lett vóna. És ekkor a legényke gondolt egy merészet…

  

...ráült a tehénke csontos tomporára, s elindult véle a vásárba, hogy valami hasznos dologra cserélje a rusnya jószágot… no, így kezdődik egy kalandos történet! Így bizony, hiszen a fiúcska nem mással tért haza abból a vásárból, nem mással, mint egy szem babbal, de nem ám a nagyból, hanem abból az apróbbik fajtából. No és mi nőtt abból az apró kis babszemből egy éjszaka alatt? No mi nőtt? Egy égig érő mese!


Játsszák: Klepács Andrea/Szél Anikó, Szőke Andrea, Baráth Zoltán
Írta: Szőke Andrea
Zene: Okos Tibor
Munkatársak: Lovasy László, Lovasyné Stuth Erzsébet, Visnyai Gyula 
Rendezte: Baráth Zoltán

 

11:30 – 12:15

Meglepetés Csoda

Ez a program valóban meglepetés, november 19-ig titokban tartjuk :) Csak annyit árulunk el, hogy a meglepetésnek köze van a Csodaceruza Magazinhoz. Idő közben kiszivárgott, hogy a meglepetésben színészek is közreműködnek. Kinyomoztuk, név szerint: Varga József, Bakos-Kiss Gábor, Berettyán Nándor, Katona Kinga és Vas Judit Gigi!

 

12:15 – 13:00

LEGYÉL A CIMBORÁNK!

Korhecz Imola és a Cimbora együttes

Interaktív vers- és mesekoncert Weöres Sándor és kortárs magyar költők műveiből. A zene, a közös éneklés és táncolás közben megtalálhatjuk Cimboráinkat.
Akik új barátaikat keresik: Korhecz Imola (ének, próza), Juhász Csaba (gitár, ének), Kovács Mihály (basszusgitár), Schneider Szilveszter (ütőhangszerek), Podhorányi Zsolt (billentyűs hagszerek),  Veér Bertalan és Veér Lili (hegedű).

 

REGISZTRÁCIÓ

A Kölyöknap minden programja ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (jegy@nemzetiszinhaz.hu)
Válassza ki, melyik programon szeretne részt venni, és kattintson a megfelelő sorra!

- Minden programra regisztrálok!
- A Babszem Jankó Gyermekszínház előadására regisztrálok! 
- A koncertre regisztrálok!

Kérjük, levelében írja meg, hányan érkeznek a kiválasztott előadásra.
Vagy, foglalja le és nyomtassa ki ingyenes jegyét online!

Az égig érő paszuly - Babszem Jankó Gyermekszínház - minden hely elkelt.
LEGYÉL A CIMBORÁNK! - Korhecz Imola és a Cimbora együttes

 

A Nemzeti Színház minden munkatársa nevében sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket! 

 

(2017. november 14.)