Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Ünnepi hangverseny az '56-os hősök tiszteletére

Október 22-én, 17 órakor a Nagyszínpadon

A Családháló.hu online családi magazin ünnepi hangversenye az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Nemzeti Színházban.

HATVAN ÉVE MÁR ANNAK A FORRÓ ŐSZI HÉTKÖZNAPNAK…

60 évvel ezelőtt egyéves náci megszállás és tizenegy évnyi szovjet diktatúrát követően Magyarország lakossága megelégelte az idegen hatalmak elnyomását az ország területén. A fiatal pesti egyetemisták által indított tüntetések órák leforgása alatt az egész országban szétterjedtek elnyerve a lakosság támogatását a függetlenség kinyilvánítása érdekében.

A Családháló.hu online családi magazin a forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyt rendez az 1956-os, valamint a több mint 1000 esztendős magyar állam építésében részt vevő hősök tiszteletére és a szabadságharc emlékére.

 

A MŰSOR

A hangversenyen felcsendülnek többek között Erkel, Kodály, Dohnányi és Brahms leghíresebb művei a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és az évforduló alkalmából egyesített kórusok előadásában. A hangverseny a Családháló.hu online családi magazin szervezésében, az 1956-os emlékbizottság támogatásával valósul meg.

A rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

 

KÖZREMŰKÖDIK

Kriszta Kinga | szoprán
Horváth István | tenor
Haja Zsolt | bariton

Vác Civitas Szimfonikus Zenekar

Vox Humana Énekkar (Vác) | karigazgató: Sándor Bence
Canticum Novum Kamarakórus (Debrecen) | karigazgató: Török Ágnes
Gregor József Általános Iskola Jubilate kórusa (Budapest) | karigazgató: Dávid Krisztina

Vezényel:
Sándor Bence

Rendezte:
Székely Attila

 

 

JEGYINFORMÁCIÓ

A hangverseny ingyenes, de kizárólag előre igényelt jeggyel látogatható, melyet a www.csaladhalo1956.hu honlapon igényelhetnek a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

A jegyek a regisztrációk beérkezési sorrendjében kerülnek kiosztásra.

A jegyeket átvehetik a Nemzeti Színház jegypénztárában (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.) illetve a színház VI. ker. Andrássy út 28. szám alatt található jegyirodájában legkésőbb 2016. október 20-ig.

A pénztárak nyitvatartási idejéről kérjük, tájékozódjon a Nemzeti Színház honlapján!

 

PARKOLÁSI INFORMÁCIÓ

Vendégeink a Művészetek Palotája melletti bekerített, szabadtéri parkolót vehetik igénybe. A színházjeggyel rendelkező nézők számára a parkolás ingyenes. A jegyet kérjük, őrizzék meg, mert azt a parkolóból való távozáskor ellenőrzik!

A parkoló az előadás vége után egy órával bezár. Zárás után a parkolót csak külön díj ellenében tudják elhagyni. Aznapra érvényes belépőjegy nélkül, a parkolás díja 500 Ft.

(2016. október 06.)

Előző hír Következő hír