Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Iskolai programok a Nemzetiben


KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Az előadás után a színészek és az előadás dramaturgja találkoznak az iskolai csoporttal, és beszélgetnek a darabbal kapcsolatos élményekről. A mintegy 30 perces találkozón közös fotózásra, dedikálásra is alkalom nyílik. A programra minimum 25 fős iskolai csoportok jelentkezését várjuk, legalább két héttel az előadás előtt.

RÁHANGOLÓ
Az előadás előtt egy órával az adott produkció dramaturgja és/vagy rendezője mintegy 40 perces bevezetést tart az iskolai csoportnak. A ráhangoló után a diákok felkészültebben ülnek be az előadásra, felfigyelhetnek összefüggésekre és érdekes részletekre is. A programra legalább két héttel az előadás előtt kell bejelentkezni.

RENDHAGYÓ ISKOLAI ÓRA A NEMZETI SZÍNÉSZEIVEL
Az alábbi, tananyaghoz kötődő előadások előtt a darabban szereplő művészek ellátogatnak az iskolába, hogy rendhagyó óra keretében hozzák közelebb a diákokhoz a mű világát. Színészeink sokirányú elfoglaltságára tekintettel ez a program előzetes egyeztetést kíván.


ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNEPE
Diákok ezreit mozgatja meg a rendezvény, hozza közelebb a színházhoz, valahogy úgy, mint a hatvanas-hetvenes években virágkorát élő amatőr-színházi mozgalom, amelynek a mai (profi) színházi szakma számos kiváló szakemberét köszönhetjük. A mozgalom professzionális színházi segítséggel épül. A kiírók minden évben más és más témával szólítják meg az iskolák magyar tanárait, színjátszóit. Ezekre a témákra készülnek a résztvevő iskolákban a színpadon bemutatható munkák, az alkotási folyamatot pedig a színházak konzultációval, rendezői segítséggel is támogatják.

KULISSZAJÁRÁS
Csoportos iskolai színházlátogatások alkalmával az előadás előtt tudjuk megszervezni. Egy kb. 40 perces séta keretében bemutatjuk a színház működését, a színpadokat, az öltözőket, és láthatók egyéb „háttérérdekességek” is. Egyszerre legfeljebb 30 diák élhet ezzel a lehetőséggel. A programra legalább két héttel az előadás előtt kell bejelentkezni.

KÖLYÖKNAPOK
Színházunk minden hónapban időszerű eseményekhez, ünnepekhez kapcsolódóan ingyenes Kölyöknapokat szervez, vasárnapokon, délelőtt 10-től 13-óráig, az évad második felében 2015. január 11-én, február 8-án, március 8-án és május 31-én. Óvodás és kisiskolás gyermekeket várunk szüleikkel.

DIÁKBÉRLETEK
Bubik István diákbérlet – 3 előadásra érvényes, 3.000Ft, Kaszás Attila diákbérlet – 4 előadásra érvényes, 3.600Ft. A diákbérletek bármely előadásra beválthatók, a nagyszínpadi előadások esetében a karzatra szólnak.

EGYÉNI PEDAGÓGUS JEGY - 40%
Játszóhelytől és szektortól függetlenül a kedvezmény mértéke 40%. Szükséges a pedagógusigazolvány felmutatása.Egy igazolvánnyal egy előadásra két jegy vásárolható.

CSOPORTOS DIÁKKEDVEZMÉNY - 40%
Játszóhelytől és szektortól függetlenül a kedvezmény mértéke 40%. Igénybevételéhez legalább 20 fő és diákigazolvány szükséges. Minden 20 fős csoport mellé 1 db 200Ft-os kísérőjegyet biztosítunk.

NEMZETISZÍNHÁZTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ
A vetélkedő a Nemzeti Színház történetéről szól, terveink szerint minden évben megrendezzük. Részletek a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon.


A Nemzeti Színház iskolai programjaira az iskola@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen lehet jelentkezni. A program koordinátora Rubold Ödön színművész, minden kérdést, időpontot, részletet egyeztet az érdeklődőkkel! 


(2015. január 12.)