Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800

2007.03.19.
Március 19-én, a Tizenkét dühös ember előadása előtt Kaszás Attila rosszul lett. Az orvosok agyvérzést állapítottak meg. Művészünket jelenleg intenzív osztályon ápolják, az állapota súlyos.

Köszönjük az együtt érző telefonokat, a rengeteg e-mailt, a vendégkönyvi bejegyzéseket! Mi is feszülten várjuk a híreket, ugyanakkor Attila gyógyulása, a család nyugalma és a színház zavartalan működése érdekében kérjük a közönség és a sajtó türelmét: Művészünk állapotának változásáról későbbiekben tájékoztatjuk a sajtó képviselőit.


2007. 03. 21. 06:00
Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet igazgatója, dr. Bognár László tájékoztatta színházunkat Kaszás Attila állapotáról:

Az egyébként teljesen jó állapotban lévő fiatal művésznél hirtelen eszméletvesztés, légzés és keringészavar lépett fel. A gyors és szakszerű ellátás és kivizsgálás ellenére a beteg változatlanul az első pillanatban kialakult kómás állapotban maradt, jelenleg asszisztált gépi lélegeztetésre szorul és érdemi reakciókat nem mutat.

A kivizsgálás alapján agyi ér fejlődési rendellenesség megrepedése okozhatta a váratlan rosszullétet. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben agyi érfestést, valamint az ereken keresztül történő műtéti ellátást terveznek, mely egy esetleges újravérzés megelőzését szolgálja. A beteg állapota válságos.

A beavatkozást Dr. Szikora István főorvos a műtét elismert szakértője végzi.


Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetből kapott új információ, amelyet Kaszás Attila családjával egyeztetve tehetünk közzé.


2007. 03. 21. 12:52
Az előző tájékoztatást követően elvégzett katéteres érfestés a vérzés hátterében feltételezett értágulatot nem igazolta. A vizsgálat a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította. Mivel az agy vérellátása ennek ellenére kielégítő, ismételt vérzés veszélye pedig nem áll fenn, a tervezett érrendszeri műtétre nem volt szükség, így arra nem került sor. A beteg állapota szempontjából mindez nem jelent változást.

Dr. Szikora István Főigazgatóhelyettes Főorvos

(2007. március 20.)