Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

Tisztelt nézőink! Október 31-én és november 1-jén a jegyirodánk és a színházi jegypénztár is zárva tart.

Aktuális program
Teljes műsor megtekintése
Szenvedely_banner
Következő előadások

Viharos taps a Teatr Polskiban a Tóth Ilonka bemutatóján

Lucie Szymanowska, az MTI tudósítója jelenti Varsóból

Az évek múltával visszafizetett adósságnak minősítette a WSieci lengyel konzervatív hetilap a budapesti Nemzeti Színház Tóth llonka című darabját, melynek ősbemtutatóját pénteken tartották meg Varsóban. A viharos állótapssal fogadott, Vidnyánszky és Szilágyi részvételével megtartott ősbemutatón jelen volt Trócsányi László igazságügyi miniszter, Piotr Glinski lengyel kormányfőhelyettes, a lengyel kulturális élet kiemelkedő személyiségei, köztük Bronislaw Wildstein neves lengyel író és közíró is. 

A kiszolgáltatottság jelenik meg a Tóth Ilonka című darabban

Vidnyánszky Attilával beszélgetett az MTI munkatársa

Az 1956-os forradalom utáni megtorlásra, a kiszolgáltatottságra helyezi a hangsúlyt a Tóth Ilonka című darabban a rendező Vidnyánszky Attila. A Szilágyi Andor művéből készült színdarab ősbemutatóját október 21-én pénteken a varsói Teatr Polskiban tartják - a hazai nézők pedig október 25-től láthatják a darabot színázunk repertorján. 

Életszigetek

Kiss Csaba rendező

„Ki kell mondani, meg kell mutatni azt, amit gondolunk. Akkor is, ha nem vonzó. Ha kellemetlen. Nem kell félni a tiszta mondatoktól a színpadon.” Kiss Csaba rendező mondja ezt, aki életünk alapkérdéseire keres válaszokat Ingmar Bergman nyomán.

Toth_jegy_banner
Toth_banner