Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800
Aktuális program
Teljes műsor megtekintése
Fa
Következő előadások

A néző is olyan, mint a színész. Valahol mindig gyerek marad...

Nyílt napunk képekben és tudósításokban

A néző is olyan, mint a színész. Valahol mindig gyerek marad - mondta Szűcs Nelli színésznőnk az Origo munkatársának, aki érdekes riportban számolt be Nyílt napunkról. Az MTI munkatársát elsősorban a közelgő Tóth Ilonka bemutatónkról szervezett beszélgetés érdekelte. A nézők birtokba vették a színház valamennyi közösségi terét, a kulisszajáráson pedig az amúgy elzárt területeket is bejárták. Fogytak a bérletek, gazdára talált a tíz exkluzív Évadkönyv. A legtöbben a Csongor és Tünde előadásra váltottak jegyet, ezt követte a két közelgő új bemutató, A krokodilus és a Szenvedély

Velvet Havel - Havel Fesztivál

Nincs annál rosszabb, mint megszokásból emlékezni jelentős évfordulókra. Václav Havel esetében ez a kötelesség azonban több mint kedves, hiszen művei és gondolatai napjainkban is súllyal bírnak. Azt a kijelentését például, hogy "a demokrácia bonyolult dolog, de elengedhetetlen, hogy mindenki részt vegyen benne", napmint nap fel kellene idéznünk - írja a Cseh Centrum kiadványa, az Ahoj című programajánló magazin, köszöntve a Václav Havel tiszteletére, a Nemzeti Színházzal közösen rendezett kétnapos mini-fesztivált.

Bátor évadra készülünk, mondta az MTI-nek Vidnyánszky Attila

A premierek fele ősbemutató lesz

A most kezdődő szezonban öt nagyszínpadi és öt stúdiószínpadi bemutatót tervez a Nemzeti Színház, amely szeptember 24-én nyílt nappal várja a látogatókat. Az igazgató elmondta, hogy három produkcióval készülnek az évadkezdésre. A nagyszínpadon Valerij Fokin, a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház vezetője rendezi Dosztojevszkij A krokodilus című művét október 7-i premierrel. Bergman Szenvedély című művét Kiss Csaba rendezésében október 15-én mutatják be a Gobbi Hilda Színpadon. Szilágyi Andor Tóth Ilonka című darabját pedig október 25-én láthatja a közönség.