Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800 (központ)
Vissza a hírekhez

Ajándékozzon színházat!

MITEM bérlet és karácsonyi akció!

Wilson. Hartmann. Chaplin. Színházi forradalmárok a hetedik MITEM-en

A művészet megújulása a rutinossá váló módszerek tagadásával kezdődik, de ihletet a gyökerekhez való visszatérés, a már klasszikussá vált remekművek adhatnak. A hetedik MITEM-en korunk színházi forradalmáraival ismerkedhet meg a magyar közönség.

MITEM szabadbérlet (3 előadásra) 
MITEM szabadbérlet (4 előadásra)Már most biztosíthatja helyét a Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra MITEM szabadbérletünkkel, amelyet három, illetve három + egy nagyszínpadi produkcióra válthat majd be. Vásároljon MITEM szabadbérletet és  éljen a Nemzeti Színház saját programjára érvényes 30%-os karácsonyi kedvezménnyel is! Válogasson műsorunkból, ajándékozzon színházat!
Az akció december 24-ig tart.

Ízelítő a programból:

A világhírű amerikai rendező Robert Wilson, az idő és fény poétája, Oedipus király történetét fogalmazta újra egy nemzetközi társulattal és érkezik hozzánk a Pompei és Epidaurosz antik színházai, Nápoly, Vincenza és Szentpétervár patinás színpadai után.

Németországból a keleti tartományok teátrumai közül az egyik legfontosabb és legsikeresebb a Staatsschauspiel Drezden, amelynek 2019-ben két előadása is szerepelt a legjelentősebb német színházi seregszemle, a Theatertreffen legjobb tíz előadása között. Ezek egyikének rendezője  Sebastian Hartmann, akinek szabad asszociációkra, merész víziókra épülő Bűn és bűnhődés című előadása érkezik a MITEM-re.

Bűbájos varázslatnak nevezték Európa szerte az újságírók Bells & Spells című előadást, amit Victoria Thierrée Chaplin rendező a cirkusz, színház, tánc, kabaré eszközeiből szőtt lánya, Aurelia Thierrée színésznő számára. Az ő világukban minden lehetséges, semmi sem logikus, viszont tele van humorral, könnyedséggel és szeretettel.

A VII. MITEM fesztivál 2020. április 8-30. között várja a magyar közönséget újabb színházi kalandokra a világszínház forradalmi alkotóival.

 

 

 

Change Performing Arts, Milano
Robert Wilson: OEDIPUS
Szophoklész Oidipusz, a türannosz nyomán
Rendező: Robert Wilson

fotó:  © Lucie Jansch

 

 

BELLS & SPELLS Company, Párizs, Franciaország
BELLS & SPELLS
Rendező: Victoria Thierrée Chaplin

fotó:  © Richard Haughton

 

 

STAATSSHAUSPIEL Drezden, Drezda, Németország
BŰN ÉS BŰNHŐDÉS – Dosztojevszkij nyomán
Rendező: Sebastian Hartmann

 

(2019. november 20.)