Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800
Vissza a hírekhez

2019. február 18. 15.00

VITÉZ LÉLEK #anemzetimindenkie

Ingyenes előadás azok számára, akik nem juthatnak el színházba...

Ingyenes előadás azok számára, akik nem juthatnak el színházba. A jegyigénylés regisztrációhoz kötött, jelentkezni a jegy@nemzetiszinhaz.hu email címen lehet.

 

Rövid visszatekintés

Két évvel ezelőtt meghirdettük a #nemzetiadiakokert programot, melynek keretében négy előadásunkat (János vitéz, Csongor és Tünde, Fekete ég - A fehér felhő, Tóth Ilonka) belépődíj nélkül játsszuk diákok és pedagógus kísérőik számára. Az elmúlt években vendégül láttunk nagycsaládosokat, nehéz sorsú gyermekeket, távoli településekről és a határon túlról érkező iskolai csoportokat. A #nemzetiadiakokert programunkkal eddig százezer diák jutott el a Nemzeti Színház előadásaira. 

Az új program

Ebben az évadban új programot indítunk, #anemzetimindenkie címmel.

Belépődíj nélküli előadásokat hirdetünk azon felnőttek számára, kiknek szociális körülményei megakadályozzák azt, hogy színházlátogatók legyenek. 

Az első #anemzetimindenkie előadás 2019. február 18-án a Vitéz lélek volt, melyet eddig több mint 150-szer tűztünk műsorra. A Tamási Áron művéből készült produkció bemutatóját 2013-ban tartottuk, mely Vidnyánszky Attila első rendezése a Nemzeti főigazgatójaként.

 

A megvalósításban együttműködő partnereink a Dél-Pesti Kórházcentrum, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet és a Máltai Szeretetszolgálat.

(2018. december 20.)