Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800
Vissza a hírekhez

MITEM 2018

Szeretetet ajándékba! – szabadbérlet a 2018-as MITEM-re

„Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre.”

"Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre"

Szophoklész mondatát választottuk a 2018-as MITEM mottójának. Úgy érezzük, ez fejezi ki leginkább, hogy miről szól majd a tavasszal a Nemzeti Színház nemzetközi színházi fesztiválja.

Azt mondják, békeidőben az emberek mindig az utolsó pillanatokig a megszokott módon élik életüket, hiába látják az intő jeleket. Gyanútlanul, mint Oidipusz király, aki azt hitte elkerülheti a sorsot, amit megjósoltak számára. Tudatlanul, mint Pinokkió a hazug világ dzsungelében. Nem törődve a veszéllyel, mint Gruse, a grúz szolgálólány, aki a kormányzó gyermekét menti. De mit üzennek nekünk ezek a történetek ma?

Kép az Oidipusz királyból - Vahtangov Színház, rendező Rimas Tuminas  |  Fotó: Valeriy Miasnikov

 

Az ötödik Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM) olyan megrendítő erejű előadásokat hívtunk, amelyek által tisztábban láthatjuk a világot, amelyben élünk, a sorsot, ami ránk vár és segíti döntéseinket a jövőnk alakításában. A MITEM-en, 2018. áprilisában mintegy húsz külföldi előadást mutatunk majd be, közülük hármat már most „elárulunk” a színházrajongóknak, a többi egyelőre maradjon titok!

 

Érkezik a legendás Berliner Ensemble-tól a színházat alapító Bertolt Brecht A kaukázusi krétaköre, a színházi forradalmár, Michael Thalheimer rendezésében.

Újra itt lesz a Nemzetiben a magyar közönséget legutóbb az Anyeginnel lenyűgőző Vahtangov Színház, Moszkvából, Szophoklész tragédiájával, az Oidipusz királlyal, amelyben a rendező Rimas Tuminas a hatalmon lévők felelősségéről beszél.

Európa egyik legrégebbi művészszínháza, a milánói Piccolo Teatro pedig a Pinokkió legenda mélyére nyújt betekintést Antonio Latella színre vitelében, aki felnőtteknek szánja meséje mondandóját: az igazság és hazugság közötti szűk mezsgyéről, az újjászületésről és szabadságvágyról.

 

 Színházi ínyenceknek MITEM 2018 Szabadbérlet akció!
December 6-tól  január 25-ig

A MITEM 2018 Szabadbérlet 3+1 - három nagyszínpadi és egy kisszínpadi - tetszőlegesen összeválogatható - produkcióra szól.

A bérlet birtokában három nagyszínpados és egy stúdiószínpados előadást választhat majd szabadon a MITEM 2018 kínálatából. A bérlet tulajdonosai számára egy hét elővásárlási időt biztosítunk a MITEM 2018 részletes műsorának megjelenésekor, január 25-től.

A MITEM 2018 Szabadbérlet ára karácsonyi akciónkban 8.100 forint, kattintson itt a vásárláshoz.

Vásároljon MITEM 2018 Szabadbérletet és ezzel kerüljön be azok közé, akik majd az elsők között választhatják ki a MITEM-re érkező, mintegy húsz külföldi előadás közül a számukra legérdekesebbeket!

+
Karácsonyi akció januári előadásainkra!
December 6-tól 31-ig

Karácsonyi akciónk részeként most a Nemzeti Színház 2018. januári előadásaira is 30 %-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet!

 

(2017. december 6)