Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800
Aktuális program
Teljes műsor megtekintése
Alomgyar-Laci
Következő előadások

Szabadbérlet a VI. MITEM előadásaira

Egyre többen döntenek úgy, hogy nem tárgyat, hanem élményt ajándékoznak szeretteiknek karácsonyra. A Nemzeti Színház azoknak ajánl kedvezményt, akik exkluzív kulturális élménnyel kedveskednének családtagjaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek – vagy éppen önmagukat lepnék meg. A most meghirdetett szabadbérlet-konstrukcióval már most biztosíthatja helyét a 2019. április 11. és május 5-dike között sorra kerülő hatodik Madách Nemzetközi Színházi Találkozón.

Maszk van a maszk mögött is

Rácz József életről és halálról, könyvekről, blueszenéről, barátságról, szerepjátékokról

 

Volt már költő – lánglelkű, szigorú és küldetéses, kissé ütődöttnek tűnő postás és klasszikus félbolond, mesehős és legendás teátrista, nemes úr és népi hős, valamint Sztálin, Lenin, Gagarin, és még sokan mások. Halott is volt a színpadon, de gyilkos még nem. A Földes László Hobo Hé, Magyar Joe! című lemezének dalaira épülő színpadi játékban ő játssza Joe szerepét. De tekinthetjük a Jimi Hendrix-dalból ismert Joe magyar változatának is: Joe, aki megölte az asszonyt!

Blues, bánat és szomorú szeretet

Földes László Hobo az ördögről, a tettekért vállalt felelősségről, a blues igazságáról és a mai Magyarországról

Az ötlet a semmiből csapott le rám. Jimi Hendrix világhírre juttatott egy féltékenységi gyilkosságról szóló bluest, a „Hey Joe”-t, amit én negyven éve lefordítottam és azóta is játszom. Valamiért eszembe jutott, hogy ha nekem amerikai nevem van, azaz a „Hobo”, akkor a „Joe” is lehet magyar és együltő helyemben leírtam a gyilkos élettörténetének vázlatát.  Joe Magyar József néven született a hetvenes évek végén...

Az-ember-tragediaja-Acs
Alomgyar-Kinga