Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800
Aktuális program
Cyrano_kedvezmény
Következő előadások

Szenvedélyek színháza - összegzett és új évadot hirdetett a Nemzeti Színház

Sajtóközlemény

Május 4-én tartotta a jövő évadát bemutató sajtótájékoztatóját a Nemzeti Színház, melyen a III. MITEM (Madách International Theater Meeting) eredményeiről és az az idei évadról is bőven esett szó. Valerij Fokin, Kiss Csaba, Árkosi Árpád, Bozsik Yvette, Viktor Rizsakov és Vidnyányszky Attila rendeznek a Nemzetiben a következő évadban.

A 2016/2017-es évad

Sajtótájékoztató a Nemzeti Színház következő szezonjáról

Öt nagyszínpadi bemutatót, összesen 11 premiert tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház, ahol Valerij Fokin, Árkosi Árpád, Bozsik Yvette, Kiss Csaba, Viktor Rizsakov és Zsótér Sándor is rendez. A színház szerdai sajtótájékoztatóján Vidnyánszky Attila igazgató - aki a jövő évad négy előadását rendezi - elmondta: a költői színház eszményképe mentén működnek továbbra is, szeretnének nagy szenvedélyeket, emberi érzéseket ábrázolni és újra színpadra állítani a hősöket. Mint mondta, a bemutatók fele ősbemutató. "Ez egy nagyon bátor évad" - jegyezte meg.

Az évad százezredik nézője

A ma esti Csongor és Tünde előadás előtt köszöntöttük a Nemzeti Színház 2015/16-os évadának 100000. nézőjét.
Szűcs Nelli és Szarvas József, azaz Ilma és Balga a jövő évadra szóló kétszemélyes bérletet adott át Nyírő Anikónak, akinek Nagy-Kálózy Eszter a kedvenc nemzetis színésze és a Szentivánéji álom című előadásunkat látta legutóbb a Nemzeti Színházban.
Gratulálunk és köszönjük!

Shakespeare_lives_oldal_csik