Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Pünkösdi Kölyöknap

2016. május 8. vasárnap 10.00-13.00

Kedves gyerekek, szülők, kedves családok!

A Nemzeti Színház munkatársai szeretnék, ha a Pünkösd hagyományai sem felejtődnének el, ezért Kölyöknapunkat ennek jegyében rendezzük meg. Táncra, éneklésre, a fiúkat ügyességi játékra, a lányokat hajat ékesítő koszorú készítésére csábítjuk. Természetesen a bábszínház sem maradhat el!

 

10 órától a földszinti előcsarnokban a már megszokott kézműves foglalkozások mellett:

10:30-tól a Gobbi Hilda Színpadon:
Az ördög három aranyhajszála - a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadása

  • Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy falu. A faluban élt egy favágó és a felesége, aki háromszoros mese szépségverseny győztes volt, Csodaországban. Aliznak hívták, de ez most nem az ő története. Odáig fajult a harmónia, hogy fiacskájuk született, aki tiszta anyja volt. Egy csinos asszony már csecsemő korában megjósolta, hogy el fogja venni a király lányát feleségül. Ebből lesz ám a nagy gubanc meg az ördög arany tincses hajában, amit a helyszínen bogozunk ki a kedves, tisztelt, jámbor csimoták s szüleik szeme láttára röpke 43 perc alatt, élő zenével és egy élő zenésszel. Ez nem az Aranyhaj és a nagy gubanc, de majdnem. Végül is mindkettő mese.. vagy nem? De!! 
     
    Ciróka Bábszínház

    A mese megtekintését csak kiskorúak felügyelete mellett ajánljuk! 
    Játsszák: Szörényi Júlia, Fülöp József, Zenei közreműködő: Kormos Z. Zsolt

 

11:20-tól a Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában:
Pál Eszter és Pál Lajos, valamint tanítványainak harmonika-bemutatója és koncertje

Pál Eszter

11:50-től a Gobbi Hilda Színpadon:
a csepeli Tamariska Táncműhely gyermektáncosainak előadása
Vezető: Hudákné Farkas Sára. Kísér a Zagyva banda

  • A 2012-ben alapított Tamariska Táncműhely azzal a céllal jött létre Csepelen, hogy a családok minden tagját megszólító, a népi kultúra iránt elkötelezett közösség jöjjön létre a hagyományokkal nem rendelkező külkerületben. A rendszeres próbák mellett élőzenés táncházakat, táborokat szervezünk és igyekszünk minél több jeles napi népszokást beilleszteni a városi hétköznapjaink közé. A Tamariska Táncműhely jelenleg 5 korcsoportban működik, az óvodáskorúaktól a felnőttekig bezárólag, tagjainak száma 90 fő. Nevünket Csepel egyik jelentős természetvédelmi területétől, a Tamariska-dombtól kölcsönöztük. 
    Tamariska Táncműhely

    Műsorunkban felelevenítjük a különböző pünkösdi köszöntő szokásokat, a pünkösdikirályné-járást, a pünkösdölést, a zöldághordást és a legények vetélkedő játékait, illetve bemutatjuk a tavalyi évben a Méta Fesztiválon díjazott gyereklakodalmas koreográfiánkat is, A tulipános láda titkát. Állandó zenei kíséretünket most is a Zagyva Banda biztosítja.
    A Zagyva Banda 2002-ben alakult Turán. Tagjai huszonéves fiatalok, akik elkötelezett művelői a magyar népzenének. Nevüket a Karancs hegységben eredő Zagyva folyóról kapták.

 

12:15-től a Gobbi Hilda Színpadon:

Dal- és tánctanítás kicsiknek és nagyobbacskáknak

Zagyva Banda

 

Az előadásokra a korlátozott férőhely miatt érkezési sorrendben lehet beülni!

Élményekkel teli időtöltést kívánunk és várunk minden kisgyermekes családot a Nemzeti Színház ingyenes Kölyöknapján!

(2016. április 29.)