Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Együttműködés a Nemzeti Színház és a Váci Dunakanyar Színház között

Vidnyánszky Attila és Kis Domonkos Márk színházigazgatók.
Az eseményen jelen volt Harrach Péter országgyűlési képviselő és Fürdős Attila Vác polgármestere.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán, valamint a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó célkitűzéseihez kapcsolódva, a közép-európaiság és a visegrádi gondolat határozza meg a Váci Dunakanyar Színház idei évadra tervezett négy saját bemutatójának tematikáját.

Az évadterv összeállításakor a Visegrádi Négyek országainak nemzeti szerzőitől választottak egy-egy drámát:
  • Olt Tamás: Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora
  • Sławomir Mrożek: Özvegyek
  • Vaclav Havel: Audiencia/Verniszázs
  • Michaela Zakutanská: Single radicals


Tömő György, Nagy Péter István, Bakos-Kiss Gábor és Olt Tamás

Az előadásokat a Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre, melynek keretében a Nemzeti Színház színművészei (Olt Tamás, Bakos-Kiss Gábor), valamint rendező-gyakornokai (Nagy Péter István, Tömő György) fogják az előadásokat rendezni, illetve a Nemzeti Színház színművészei is feltűnnek a váci színpadon. Az együttműködés során létrehozott produkciók fővárosi bemutatását is tervezik. A Váci Dunakanyar Színház egyik fontos célkitűzése a fiatal generáció felkarolása, támogatása, így a saját bemutatók tervezésekor is szem előtt tartották, hogy fiatal, pályájuk elején lévő rendezőkkel dolgozzanak együtt. Az együttműködés nem csak a színház működését erősíti meg, de kiemelt fontosságú a város kulturális életében is.

A Nemzeti Színházzal való koprodukció hatalmas mérföldkövet jelent az alig másfél éve működő színház számára, s újabb nagy lépést tesznek előre a négy saját bemutató létrehozásával.


(2014. október 01.)